(SIDE2): Trendene for våren er mange, men ikke alle vil slå an.

Her er stylist Jon Lundemoen sin stilvisjon for denne sesongen.

Jon er frilans stylist og makeupartist, og arbeider frilans for både magasiner, TV, privatpersoner og kjendiser. I tillegg er han blogger.

Ut med leopard
- Pastellfarger, helhvitt, og den klassiske marinestilen er alltid aktuelt. Vi så mye slangeskinn forrige sesong, og det blir med videre. Dette er et sterkt element, som noen kanskje vegret seg for i fjor. Men nå tror jeg folk har blitt mer vant til det, og kanskje mer åpne for å prøve, sier Lundemoen til Side2 Catwalk.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Slangeskinnsmønsteret skal gjerne være i farger denne våren. Leopard er alltid med og er nesten er klassiker å regne, men jeg tror at det nå vil forsvinne litt ut. I alle fall er det slangeskinn som vil dominere mest, sier Lundemoen.

Han har også stor tro på transparente og blanke stoffer.

Ny vri på fargeblokker
- I fjor var det mye colourblocking, men jeg tror at i år så vil den få en ny vri. Jeg tror vi vil få ser mer helfargede antrekk, for eksempel et helgrønt antrekk. Jeg tror at fargeblokken vil skapes i større grad ved at man har et helfarget antrekk, som så blir brutt med et belte eller noe annet tilbehør, sier han.

Jon forespeiler at plast og plexiglass i neon vil være noe for de tøffeste fashionistaene.

- Jeg ser for meg tilbehør i plexiglass og plast i neonfarger, som har vært populært på de store catwalkene. Dette er detaljer som har et 90-talls preg over seg, men når man bruker dem skal de settes sammen i 20-talls stil. Det er annerledes og nytt, og jeg tror det er noe mange kanskje vil nøle litt med før de kaster seg over.

Selv om man ikke ønsker å bruke tilbehør som sko og vesker i neonplast, så kan man skape effekten ved å male negler eller lepper i neonfarger. For eksempel sjokkrosa.

- Det med neonfargede negler så vi mye av i fjor, men jeg tror det vil komme enda sterkere i år, sier Lundemoen.

Han nevner også fuksia som en av årets trendfarger.

Neonplast
Flere store motehus og motemagasiner har latt seg inspirere av husfrue-stilen.

- Stilen har et «Mad Men»-preg over seg. Den er veldig ladylike, og gir assosiasjoner til 40- og 50-tallet. Vi har jo sett og lest om denne trenden i over et halvt år, men det er forsatt supertrendy å se ut som den perfekte hjemmefruen. Hverdagskjoler kommer til å prege motebildet, sier han.

Men det Jon tror kommer til å forandre seg mest denne sesongen, spesifikt for norske jenter, er at babe-faktoren vil forsvinne mer og mer ut.

- Mye makeup, tighte minikjoler og pumps forsvinner mer og mer, og folk blir mer og mer personlig i stilen når de pynter seg. Det blir satt mer og mer fokus på det å ha sin egen individuelle look. Jeg synes mange jenter er flinkere til å finne sin egen stil nå, enn den babe-faktoren vi har sett så mye av tidligere.

Moteinspirasjon
Lundemoen tror grunnen til dette er en kombinasjon av forskjellige faktorer.

- Folk har blitt mer observant på vintage. I tillegg gir både blogger, motenettsteder på nett, og magasiner generelt mye inspirasjon. I dag har det blitt sånn at nesten uansett hvilken nettsider man er inne på, så får man moteinspirasjon. Vi er på en måte omgitt av det, og selv de som bare er sånn middels interesserte i mote, lar seg - kanskje ubevisst, inspirere.

Når det kommer til norske motebloggere er stylisten spesielt imponet av Ulrikke Lund.

- Hun er helt unik, og er helt klart den beste motebloggeren i Norge. Hun har en helt sinnsyk stil. I tillegg leser jeg BrianBoy, bloggen til Anna Dello Russo, Toast og KateLovesMe.

Se illustrerende bilder til høyre.

Les mer om de nye trendene her: