Gå til sidens hovedinnhold

Her er drømmesjefene

Utenriksminister og flysjef topper listen.

Bemanningsselskapet Proffice er ute med sin halvårlige undersøkelse. Denne gangen har de spurt 1129 bedriftsledere og 1307 ansatte i et bredt utvalg av ulike bedrifter.

NA24 – din næringslivsavis

Blant spørsmålene som ble spurt er hvem som representerer din drømmesjef, og de spurte kunne velge mellom en utvalg av politiske ledere og næringslivstopper.

Kjente fjes
Undersøkelsen viser at utenriksminister Jonas Gahr Støre er en populær sjef. Rundt 43 prosent av de ansatte svarte at Støre var deres drømmesjefstype. Neste på listen er Norwegian-sjef Bjørn Kjos og 29 prosent trakk frem Kjos som sin favoritt.

Det er kvinner og ansatte i offentlig ansatte som setter pris på Støre, mens Kjos gjør det sterkest blant menn i privat sektor.

Olav Thon, Petter Stordalen og Kjell Inge Røkke følger på de neste plassene.

Andre kjente navn er tidligere værdame og nå gründer Siri Kalvig, Celina Midelfart, Frp-leder Siv Jensen, Statoil-sjef Helge Lund, politiinspektør Ingelin Killengreen. Næringsminister Trond Giske og Dagbladet-redaktør Anne Aasheim utgjorde de som fikk færrest svar.

Lei jobben
Undersøkelsen viser også at én av fem er lei jobben sin. Størst er misnøyen blant de unge. Av arbeidstakere under 35 år er utgjør de som er lei jobben sin én av fire.

Administrerende direktør Per Bergerud i Proffice peker på at de unge er mer opptatt av karrierejag og er mer karriere beviste enn de eldre. Det kan skyldes at de unge er mer lei jobben sin enn de som er noe elder

Det er også en stor andel som er fornøyd med den jobben de har. Mest fornøyd er bedriftslederne. Rundt 45 prosent av de spurte svarer at de har drømmejobben. For ansatte utgjør denne andelen 30 prosent.

Undersøkelsen viser at bedriftslederne på Nordvestlandet er mest fornøyd. Fordelt på bransjer er lederne innen bygg og anleggssektoren sammen med lederne i mediebransjen mest fornøyd.

Villig til å gå ned i lønn
Noe av det Proffice også har spurt deltagerne om er hvor godt de mener lønn og arbeidsinnsats står i forhold til hverandre. Svarene viser at lederne og ansatte svarer stort sett likt. Halvparten av de spurte mener at lønnen ikke står i forhold til innsatsen.

Likevel er en stor andel villig til å gå ned i lønn hvis jobben er riktig. 47 prosent av bedriftslederne svarer at de kan gå ned i lønn hvis den nye jobben er mer interessant. Hos de øvrige ansatte er andelen 36 prosent. Likevel er det ikke snakk om en stor lønnsreduksjon. De er kun villig til å gjøre dette hvis lønnen reduseres med ti prosent.

Bergerud forklarer dette med at lønnen ikke er det viktigste for arbeidslivet, og at undersøkelser viser at det er en rekke andre forhold som også spiller inn. Likevel er lønn svært viktig for folk.

Reklame

NÅ: 30 % rabatt på alle Kastel-modeller

Kommentarer til denne saken