Gå til sidens hovedinnhold

Gardell: - Skulle ikke bli et offer

Jonas Gardell fortalte om følgene av voldtekten.

(SIDE2): Jonas Gardell er en av artistene som er med i serien «Stjärnor på slottet» på Sveriges Television.

Serien har fått en del oppmerksomhet i nabolandet etter at blant annet Gardell har røket uklar med en annen av deltakerne som har klaget på komikerens oppførsel.

Fikk 20 kroner for å tie
Programserien fungerer slik at det er de ulike deltakerne som skal stå for dagens aktiviteter. Senere spiser de middag sammen, og det var under denne middagen at den kjente komikeren åpnet seg foran TV-seerne lørdag om den dramatiske episoden i sitt liv.

- Jeg mistet uskylden gjennom voldtekt, jeg var 14 år, fortalte Gardell. Gardell fortalte at mannen som utsatte ham for overgrepet ga ham 20 kroner for at han skulle tie, skriver svenske Expressen. Jonas Gardell har fortalt om sine vanskelige tenår før som følge av hendelsen.

Jonas Gardell fortalte historien fordi han sa at hendelsen fikk ham til å bestemme seg for at han ikke skulle være et offer.

Men da han løp fra leiligheten der udåden skjedde, sa han at han var så fortvilet at han bare ville dø.

- Jeg sto på t-baneperrongen og tenker «nå hopper jeg», sa Gardell.

Suksess som komiker
Jonas Gardell er en av Nordens mest etablerte og suksessfulle komikere. Han har også skrevet flere bøker om både sin egen oppvekst og om sitt forhold til Gud. Bøkene hans brukes blant annet som lærebøker på teologistudiet i Sverige og Gardell er også utnevnt til æresdoktor.

Hans balanse mellom det hysterisk morsomme og det med tragisk klangbunn ansees av mange som nøkkelen til hans suksess. Flere av showene hans har gått for fulle hus her i Norge.

LES MER:Jonas' berettelse om Gud

Privat har Gardell vært partner med forfatteren Mark Levengood i mange år. Paret har to barn.

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot