Gå til sidens hovedinnhold

Snåsamannen mister kreftene

Kan ikke lenger helbrede kona. Nå går de til legen istedenfor.

(SIDE2): Joral Gjerstad (86), bedre kjent som Snåsamannen, er mannen som mirakuløst har helbredet mer enn 50.000 mennesker.

Svakere vilje og kraft
Nå er han ærlig på at både kjente og ukjente må funne hjelp andre steder. Selv kona Signe (81).

– Jeg har prøvd å helbrede mennesker i familien. Men blir de syke nå, er det best at de drar til doktoren. Både Signe og jeg har vært på sykehuset, forteller han til VG, og legger til at det han kan bidra med nå er trøst.

Ettersom han blir eldree, blir viljen han svakere, og der med blir også «kraften» hans svakere.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

Senest for noen dager siden måtte han avvise en kvinne i rullestol som hadde tatt turen til huset hans for å bli helbredet.

– Det gjør meg vondt. Men jeg kan ikke ta imot en og ikke resten. Det har kommet så mange hit, sier han.

Gjerstad har tidligere fortalt gjennom boken «Snåsamannen» hvordan han helbereder.

Varme hender
Prosessen kommer an på den andre personen og han har bare fått en kraft, som han sier det selv i boka;

«I enkelte tilfellene ser jeg vedkommende fysisk for meg. Men jeg forestiller meg ikke at jeg tar på dem. Jeg bruker min egen kropp som et slags instrument. Kjenner jeg for eksempel et svakt sting i venstre side spør jeg om de har vondt i siden.»

De varme hendene forstår han seg ikke på selv engang. Hendene er nemlig kjølige å ta på, men pasientene kjenner varmen strømme ut likevel. I boka forklarer forfatteren det slik:

«Han legger hendene med håndflatene opp på salongbordet foran seg. - De her er ikke til å skjønne seg på. Gjerstad rekker høyrehånden. Jeg berører innsiden med fingertuppene. Den er tørr og kjølig akkurat som da vi hilste. Deretter gir han meg den venstre, som er likedan. - Hendene er like kjølige når jeg behandler. Likevel sier pasientene at de kjenner varme strømme ut fra hendene mine. Men når jeg oppfordrer de til å ta på hendene mine blir de forbløffet. Mange nekter å tro sine egne sanser.

Oppmerksomheten rundt Snåsamannen har vært stor de siste årene, både på grunn av bøkene «Snåsamannen» og hans egen «Den gode kraften», samt at flere kjente personer har fortalt om sine opplevelser med hvordan Gjerstad har gjort dem friske.

Reklame

Manchester City slår lillebror Manchester United søndag

Kommentarer til denne saken