Gå til sidens hovedinnhold

Er de verdt 75 kroner?

- Til den prisen bør det jo også inngå champagne, sier Richard Olofsson.

(SIDE2): Milan delicatesse var første butikk i Oslo med norske jordbær, og prisen var på hele 90 kroner. Nå har de satt ned prisen til 75 kroner. Men svarer de til forventningene?

- Det finnes visse prinsipper
Side2 tok mandag ettermiddag turen ut i Oslo og testet tre forskjellige typer jordbær; norske fra Joker på Marienlyst (39,90 kroner), norske fra Milan delicatesse (75 kroner) og svenske fra Sultan på Grünerløkka (14.90 kroner).

- Jeg synes det er lite forskjell på norske og svenske jordbær. Men disse fra Joker smakte definitivt best, sier en av Side2s testpersoner, Sabrina Beuani (38).

Hun tar enda en smaksprøve på jordbærene fra Joker, og forteller hvorfor nettopp de er de beste.

- De har en fresh smak, og en god tyggemotstand. Jeg har ikke noe imot Sverige, men de svenske bærene kommer på sisteplass, sier hun og holder opp et nesten råttent bær.

Kompisen Øystein Holten (31) er heller ikke i tvil.

- Vi snakket akkurat om jordbær før du kom, det er jo klart at vi er opptatt av det. Vi har lest at de første jordbærene kostet 90 kroner, og det er jo helt sykt. Så dyre bær kan bare ligge å råtne for min del. Vi har relativt god råd i Norge, men det finnes visse prinsipper, mener han.

Øystein synes det også er viktig hvordan jordbærene ser ut.

- Disse jordbærene fra Joker ser bra ut, og smaker godt. Men de ligger akkurat på en smertegrense for hva jeg ville betalt, sier han.

Sabrina legger til at det er faktisk galskap å betalte 90 kroner for en kurv jordbær.

- Og jeg ville i hvert fall blitt mobbet om jeg hadde betalt det. Jeg kjøpte en halv vannmelon for 96 kroner en gang, og det har jeg fått høre siden. Det har blitt en vits blant vennene våre. Så jeg tror et stort antall mennesker ville synes det er latterlig å betale 90 og 75 kroner for en kurv med jordbær, ler hun og konkluderer med at hun nok kanskje ville betalt 40 kroner for kurven fra Joker.

- De er jo uten tvil de beste.

- Å fytti!...
Ina Kittilsen (23) og Katrine Vågen (21) bor rett ved Joker på Marienlyst, og har allerede rukket å smake på de norske jordbærene fra Bama.

- Vi kjøpte en kurv i går, og de var veldig gode, sier Katrine.

Så tar hun en bit av de svenske bærene.

- Oj, disse smakte jo ikke jordbær en gang. I tillegg var de ikke fine å se på heller, mener Katrine.

Ina er helt enig.

- Siden de bare koster 15 kroner, så hadde jeg kanskje kjøpt de rett før lønning, sier hun og tar et jordbær fra kurven fra Joker.

- Å fytti...

Hun tar en lang smakepause før hun fortsetter.

- Jeg må bare understreke at disse er kjempegode. Konsistensen er ikke kvass, men heller litt sprø. De smaker nydelig, uten å være veldig søte. Dette er virkelig stor forskjell, konkluderer hun.

Så tar begge jentene et jordbær fra kurven til Milan Delicatesse.

- Disse lukter i hvert fall jordbær. Men oi, de er jo kjempestore, sier Ina.

Katrine er helt enig.

- De er mye søtere enn de fra Joker, men de er ikke så sprø.

Ina vet godt hva hun ville brukt disse søte bærene til.

- Siden de er så søte passer de utmerket på en loffskive med sukker på, sier hun.

Men ville de betalt 75 kroner for kurven fra Milan delicatesse?

- Jeg har faktisk smakt bedre jordbær, så det hadde jeg aldri betalt. Jeg kommer fra Ålesund og er vant til jordbær fra Valldalen. Det er ingen som kan sammenlignes med de, skryter hun.

Og Ina er enig.

- Jordbærene fra Joker til 40 kroner er veldig gode, men det er den absolutte maksprisen jeg ville betalt for en kurv med jordbær, konstaterer hun.

- Til den prisen bør det jo også inngå champagne
Svenskene Richard Olofsson (24) og Victor Nyberg (22) er mest opptatt av en blanding mellom pris og kvalitet.

- Disse er best, sier Richard og holder opp et jordbær fra Joker-kurven.

- De smaker jo skikkelig jordbær. Jeg hadde nok ikke brukt 40 kroner for et impulskjøp av jordbær til 40 kroner, men nå som jeg ha smakt de synes jeg de er verdt det. Kanskje til en spesiell anledning, mener han.

- Disse ser jo også freshere ut, forklarer Victor.

- Men jeg ville kjøpt de svenske, sier Richard og flirer.

- Jeg synes faktisk de smakte godt, også er de jo billige. Kanskje det er disse vi er vant med fra Sverige. Da kan jeg jo heller kjøpe to kurver og plukke ut de som er dårlige, smiler han.

Så legger han til.

- Jordbærene fra Milan delicatesse var i hvert fall ikke spesielt gode. Til den prisen bør det jo også inngå champagne, smiler han og legger til.

- Jeg hadde aldri betalt nesten 80 spenn for åtte jordbær.

Kommentarer til denne saken