Gå til sidens hovedinnhold

Slik serverer du jordbær

Jordbær med balsamico eller stivpisket rømme? Finn din favoritt her.

(SIDE2): Jordbærene i år er tidenes søteste, ifølge Frukt.no.

En lang vinter og kald vår har gitt langsom vekst og dertil bedre smak! Derfor er det selvsagt perfekt å spise jordbærene akkurat slik de er rett fra kurven, men de kan også spises på ganske mange andre måter.

Kraftig antioksidant
Ikke bare er jordbær godt, men de rød bærene er også propfulle av antioksidanter, de inneholder store mengder fenoler, som er en av de kraftigste antioksidantene. Dessuten kan du gjerne unne deg en fløteskvett på bærene som i seg selv er kalorifattige (34 kcal per 100 gr).

Jordbær inneholder også mye C-vitaminer og noe A-vitaminer, samt folat, jern og kalsium.

Delikate jordbærideer fra Frukt.no:

Litt balsamicoeddik over jordbær gir en god og spennende smak.

Jordbær servert med stivpisket rømme, melis og rosépepper er kjempegodt.

Har du prøvd jordbær dyppet i sjokolade med en stripe melis på toppen? Deilig liten konfekt.

Litt friske jordbær i en grønn salat setter både farge og smak.

Når du kombinerer jordbær med annen frukt, husk at de passer spesielt godt sammen med ananas og appelsin.

Prøv tørkede jordbærskiver som garnityr eller snacks. De bevarer smaken i opptil fire uker. Sett stekeovnen på 110 grader C. Skjær jordbærene i tynne skiver i lengderetningen. Dryss over litt sukker og legg de over på et brett. La det stå i ovnen i 1 ½ time. Snu og bak i ytterligere 1 time.

Kommentarer til denne saken