Gå til sidens hovedinnhold

Jorden rundt på skrivefeil

En kjærlighetshungrig tysker oppdaget at det kan bli både dyrt og iskaldt hvis man slurver når man kjøper billetter på nettet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Den tyske 21-åringen Tobias Gutt skulle besøke sin kjæreste i den australske storbyen Sydney. Ikledd shorts og t-skjorte, og med en billett han bestilte på Internet, gikk gutten om bord i flyet i Tyskland. Men det viste seg at det ikke var så enkelt allikevel.

NA24 - din næringslivsavis

Gutt hadde nemlig tastet navnet på byen feil da han bestilte billetten på nettet. Istedenfor Sydney hadde han skrevet Sidney, en liten oljeby i den amerikanske delstaten Montana, og dermed bar det av gårde til nordlige og temmelige kjølige USA, ifølge nyhetsbyrået Reuters, som siterer den tyske avisen Bild.

Da flyet landet i Portland i den amerikanske delstaten Oregon begynte han å bli usikker.

- Jeg lurte litt, men ville ikke si noe. Jeg tenkte for meg selv at det faktisk går an å fly til Australia via USA, sier Gutt.

Dermed bar det videre via en komplisert rute som omfattet byene Missoula, Helana og Billings, som ligger i delstaten Montana. En av etappene gikk i et 19-seters propellfly.

Det var først da Gutt, som ikke snakker mye engelsk, befant seg på et lite fly i Billings omringet av oljearbeidere at han skjønte dette var helt feil.

Det hele endte opp med at Gutt, som hadde flydd 13.000 kilometer i feil retning, måtte vente i flere dager til familien hjemme i Tyskland fikk sendt ham de 600 euroene, omtrent 5.000 kroner, det kostet å komme videre til australske Sydney, via Denver og Los Angeles.

Reklame

Nå er det superpriser på Pondus-album