Cannes (SIDE2:) - Hallo, hallo, hallohallohallo, sier Josh Brolin da han ankommer intervjuet for Woody Allens «You Are Going To Meet A Tall Dark Stranger».

Så får han øye på min kollega fra Australia.

- Hah, min favoritt er her. Du får fram mine onde sider. Eller skal jeg kanskje si rampete sider, ler han.

Den tøffe brumlebassen
Josh Brolin er mannen som etter 22 års karriere plutselig igjen ble allemannseie i «No Country for Old Men».

Plutselig ville alle ha Brolin. Paul Haggis hyret ham for «In The Valley of Elah», Robert Rodriguez for «Planet Terror», Ridley Scott hentet ham til «American Gangster».

Han spilte mot Sean Penn i «Milk» som igjen førte til rollen som George W. Bush i Oliver Stones «W» og deretter videre i «Wall Street – Money Never Sleeps».

Er dette meg?
Brolin (42) ble plutselig den store maskuline helten med den dype brummende stemmen, en mann som både var rettskaffen og farlig. Og så castet Woody Allen ham som mislykket forfatter i «You Will Meet A Tall Dark Stranger», som får et forhold til nabojenta.

- Hvorfor meg? Ser han noe av det i meg? Josh Brolin sier han ble lettere panisk over rolletilbudet – og glad for ingenting er så interessant som å spille det han helt åpenbart mener er en patetisk fyr på mange plan.

- Jeg hater den karen. Han er ikke veltalende. Han skylder sin manglende suksess på alle andre og han tar ikke vare på seg selv.

Les vårt intervju med Woody Allen:

- Har aldri skrivesperre

Måtte overspise
Brolin gikk opp atskillige kilo for rollen.

- Hva mener du med lubben. Jeg var f...meg feit! Jeg ville ha ham fetere og mer krøllete på håret. Litt sånn gorillaaktig, sier han.

Og det blir antakelig siste gang han gjør noe slikt, skal vi tro Brolin, om ikke noen betaler han ekstremt mye cash.

- Jeg har ganske kraftig benbygning, og derfor må jeg legge på meg ganske så mange kilo før jeg faktisk ser feit ut. Jeg fant et sted i London der de solgte enorme muffins med masser av glasur. Jeg spiste seks om dagen. Til slutt begynte kroppen å protestere mot matinntaket. Det er da det blir virkelig vanskelig å fortsette, sier han.

Les anmeldelse av You Will Meet A Tall Dark Stranger

Dyptpløyende vittig om forhold

Knekk i selvbildet
Samtidig hadde vektøkningen en kjedelig effekt for machohelten.

- Plutselig etter seks uker innså jeg at ikke én dame hadde sett på meg. Det var en knekk for forfengeligheten. Antakelig den første. Humrer han.

Josh Brolin kan kanskje være en «the strong, silent guy» på lerretet, men i møte med Side2 er han ganske skravlete. Som sønn av James Brolin har han vært i rampelyset eller på ytterkanten av det lenge. Privat er han gift med Diane Lane og han har to barn fra tidligere forhold.

I slekta
Han sier datteren Eden snuser på skuespilleryrket.

- Hun leker med ideen, men har en sunn innstilling. Men så er hun vokst opp på landet der gutter viste at de likte henne ved å kaste stein på henne. Hun er tøff og jeg synes hun har mer naturlig talent enn både min far og meg. Samtidig så ønsker du jo ikke at ditt barn skal gå inn i et yrke som kan bestå av livslang avvisning og stadige ydmykelser, og muligens liten, eller ingen lønn, sier hun.

Og så er det dette med en berømt far.

- Det var en hemsko for meg, og vil bli det for henne. Det har jeg sagt til henne, sier han.

Ligner hun på deg?

- De sier det. Hun har mine øyne. Hadde jeg ikke glemt telefonen, skulle du ha fått sett bildet.