Dagens Næringsliv seiler i medvind og leverer knallresultater. Derfor ønsker journalistene i avisen at de også skal få ta del i festen. Men lønnsforhandlingene trekker ut.

NA24 Propaganda - Norges største medienettsted

Murring
Det førte til at journalistene i forrige uke murret om å boikotte lanseringsfesten til avisens nye magasin D2.

Les også: Løvtynt på glanset papir

- Det kjenner jeg ikke til, sier sjefredaktør i Dagens Næringsliv Amund Djuve til NA24 Propaganda.

Flere i Dagens Næringsliv NA24 Propaganda har vært i kontakt med, bekrefter at det på et tidspunkt ble varslet at lanseringsfesten skulle boikottes. Disse ønsker ikke å stå frem.

- Oppmøtet på festen taler vel for seg selv, sier nestleder i journalistklubben i DN, Ida Griieg Risnæs, til NA24 Propaganda.

500 på lansering
Kunstnernes Hus, hvor festen fant sted, var bokstavelig talt fylt til bristepunktet torsdag kveld. Mer enn 200 flere enn forventet gjester dukket opp. Dermed var det over 500 til stede på lanseringsfesten. Det førte til en lang kø på utsiden av lokalet kvelden gjennom.

Les også: Svake krusninger i Sjøfarten

Bakgrunnen for den mulige boikotten er at journalistene vil ta del i den økonomiske festen DN inne i. Lønnsforhandlingene mellom ledelsen og journalistene begynte i forrige uke, men partene klarte ikke å komme til enighet på de tre dagene som var satt av til forhandlingene.

Vil ha mer
Det har skapt mye murring blant journalistene.

- Situasjonen er at vi ikke er kommet i havn, så når du sier det er murring er det for så vidt riktig. Folk venter på en avklaring, sier klubbleder Bård Bjerkholt til NA24 Propaganda.

Han vil ikke si noe om hvor langt unna partene er hverandre.

- Jeg vil ikke kommentere hvor vi står, det blir litt feil siden det er en intern sak enn så lenge, sier klubblederen.

Mange frykter og til dels forventer at Amund Djuve vil komme med et lønnsdiktat dersom partene ikke kommer til enighet når forhandlingene tas opp til uken.

- Det er jo slik at dersom man ikke blir enig, vil diktat være utfallet og slik er det jo alltid. Men vi skal fortsette å forhandle til uken, sier Bjerkholt.