Gå til sidens hovedinnhold

Jubelen vil ingen ende ta

Rentekuttet til Ben Bernanke overskygger svake makrosignaler.

Aksjemarkedet ser ikke ut til å glemme rentekuttet til den amerikanske sentralbanksjefen. Sigarføringen og champagneglassene heves fortsatt blant investorene i New York.

NA24 - din næringslivsavis

Aksjene på Wall Street ligger an til å fortsette oppgang selv om det er kommet frem mer grums onsdag.

Nasdaq-futuren stiger 0,35 prosent og får følge av S&P 500-futuren som stiger 0,53 prosent. Dow Jones Indicative er opp 0,39 prosent.

Tirsdag gikk stemningen i taket. Les mer her: Glødende jubel på Wall Street

Nye boligproblemer
Byggstart på nye privatboliger falt til 2,6 prosent i august. Totalt ble det påbegynt 1,33 millioner nye privatboliger. Det er det laveste nivået siden 1995. Økonomene hadde ventet en nedgang til 1,36 millioner. Samtidig ble det gitt 1,307 millioner nye byggetillatelser. Det er en nedgang på 5,6 prosent.

Antallet påbegynte boliger i juli ble revidert til et fall på 6,9 prosent fra opprinnelig rapporterte 6,1 prosent.

Dalende priser
Den amerikanske konsumprisindeksen falt med 0,1 prosent i august. Det var noe svakere enn hva markedet hadde ventet. Blant økonomene lå forventningene på at det ikke ville være noen bevegelse, skriver Bloomberg News.

Kjerne-konsumprisene, der de volatile energi og matvareprisene er utelatt, steg med 0,2 prosent. Det var helt i tråd med forventningene.

På årlig basis ligger inflasjonene på 2,1 prosent. Det er rett i overkant av hva den amerikanske sentralbanken omtaler som komfortabelt.

Svakt fra Morgan Stanley
Tapsbanken Accredited Home Lenders blir kjøpt opp av det private investeringsfondet Lone Star. Utlåneren av boliglån fikk skikkelig juling i tirsdagens handel. Selskapet la frem sitt resultat for første kvartal noe forsinket. Tallene viser et solid underskudd på 260,2 millioner dollar etter store tap på porteføljen av subprimelån. Nå har de lagt uenighetene med Lone Star bak seg og får etterlengtet tilskudd. Budet fra Lone Star inneholder en premie på 20 prosent sammenlignet med sluttkursen tirsdag.

Morgan Stanley merker også krisen i kredittmarkedet. Selskapet må ta store tap på deler av låneporteføljene etter at likviditeten i markedet tørket helt inn. Dermed leverte de både svakere resultater enn ved samme periode i fjor samt at de skuffer analytikerne. Resultat per aksje fra videreført virksomhet endte på 1,38 dollar, mens markedet ifølge estimater innhentet av Thomson Financials ventet 1,54 dollar.

Reklame

Nå kan du trene med Norges beste trenere hjemme i stua