Gå til sidens hovedinnhold

Jubler for Ryanair-oppsigelse på Rygge

- Jeg er glad for at miljøavgiften på flyreiser svekker Ryanair, et selskap som behandler både ansatte og passasjerer dårlig, sier hun.

Mandag ble det kjent at lavprisselskapet Ryanair sier opp sin avtale på flyplassen Rygge i Moss, med virkning fra 1. november.

De gjorde dermed alvor av truslene de kom med i desember i fjor, etter at det ble klart at flyseteavgiften økes med 80 kroner.

Her kan du tipse Nettavisens journalist på mail, eller ring 02060.

- Ryanair behandler ansatte dårlig

Oppsigelsen får leder i Venstre (V) Trine Skei Grande til å juble.

- Jeg er glad for at miljøavgiften på flyreiser svekker Ryanair, et selskap som behandler både ansatte og passasjerer dårlig. Fagforeninger over hele verden har forsøkt å knekke Ryanair, og så var det miljøavgift som klarte det, sier hun til Dagbladet (krever abonnement).

Flere i regjeringspartiet Fremskrittspartiet (Frp) uttalte i desember i fjor at de håpet at regjeringen kom til å snu i flysete-spørsmålet.

Kritiserer Ryanair-leder

I en kronikk i dagens papirutgave av Dagbladet går hun hardt ut mot flyselskapet:

«Selskapets daglige leder Michael O'Leary har gjort fagforeningsknusing nærmest til en sport, og har med dårlig skjult stolthet drevet en langvarig kamp mot sosiale rettigheter, fagforeninger og generelt ordnede forhold i bransjen», skriver hun.

Med Ryanair-oppsigelsen betyr det at rundt 500 personer mister jobbene sine.

- Jo, men jeg håper det kommer andre lavprisselskaper inn, og som opptrer på en ordentlig måte. Det er ingen grunn til at vi skal la oss presse til å endre norsk politikk for et selskap som er så råttent, sier hun til avisen.

Ryanair svarer: Bløffavgift gjør Norge dyrere

Kommentarer til denne saken