(Berlin/SIDE2:) Jude Law har en av Berlin-festivalens mest spennende hovedroller i en film mange forventer mye av.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Ikke bare fordi «Rage» har et stort stjerneensemble, men fordi det er sjeldent regissør Sally Potter kommer med en ny film.

Fra mann til kvinne
Potter er kanskje mest kjent for «Orlando» der Tilda Swinton spilte unge Orlando, en evig ung mann under Elizabeth I som beveger seg gjennom århundrene og til og med blir kvinne etter hvert.

Det gjør da også Jude Law i «Rage», det vil si han spiller supermodellen Minx.

Krimmysterium
Filmen, som også har Judi Dench, Steve Buscemi og Eddie Izzard på rollelisten er sett fra overflaten et krimmysterium som finner sted i et av Manhattans største motehus. Men under overflaten handler filmen blant annet om hvordan internett påvirker oss i nesten alt vi gjør.

Som det heter i beskrivelsen til filmen «Syv dager, 14 personer, et barn og nettsiden hans. En ulykke, et mord og en krise i New Yorks moteindustri». Sally Potter selv kaller filmen en tragikomedie om informasjonsalderen.

Jude Law som transvestitten Minx har imidlertid fått aviser som Los Angeles Times til å spørre seg om skuespilleren er heitere som dame enn som seg selv.

- Underlig nok, til mer han ble «hun» med hår og makeup og det hele, dess mer naken var spillet hans, sier Sally Potter på sin egen hjemmeside.

Potter roser Law fordi han våget å ta spranget og sa det var en intens rolle han skapte.

«Rage» har premiere her i Berlin søndag.

Side2 er i Berlin og følger filmfestivalen.