(SIDE2): Ikke all julepynt trenger å ha kun én oppgave. Du kan fylle hjemmet ditt med spiselig pynt, og kose deg ekstra nå i førjulstiden.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Populært med bakst
Om du ikke vil bake selv, bugner bakeriene over med lekker og velsmakende julepynt som skaper god stemning både i hjemmet og i magen.

- Vi selger diverse typer julebakst. Vi har for eksempel berlinerkranser, krumkaker, syriner, fattigmann, sandkaker, sirupssnipper og goro. Vi har også pepperkakefigurer, pent pyntet, og kakemenn, opplyser daglig leder i Baker Hansen, Morten Hals.

Det er liten vil om at pepperkaker er populært i julen, og du vil gjøre litt selv kan du kjøpe deigen.

- Vi selger store pepperkakehjerter, lussekatter og diverse marsipan. Vi har også pepperkakedeig, vanlig og med speltmel, forklarer Hals.

Spis huset
For mange er pepperkakehuset obligatorisk i julen, og det er uten tvil en hyggelig tradisjon, spesielt for de aller minste. I tillegg får du en deilig pepperkakeduft i hjemmet. La de minste få bli med å pynte huset med melis, bomull, nonstop og nisser.

Pepperkakemenn i seg selv er fin julepynt. Hvilken form du velger er opp til smak og behag, men valget står blant annet i menn, damer, hjerter og trær.

Kjøp kaker med et lite hull i toppen, eller lag dine egne. Heng deretter pepperkakene opp med røde sløyfer. De passer blant annet fint i vinduet.

Fargerik konfekt
Konfekt pynter også opp. Lager du hjemmelaget konfekt, kan du pakke de inn i farget cellofanpapir, og fargene bestemmer du da selv. Legg de på et lekkert etasjefat, og du har julepynt alle vil fristes av.

Kransekake hører også julen til, og den er uten tvil fin pynt. Det kan lønne seg å kjøpe kransen like før jul, slik at du kan kose seg hele julen med deilig smak.

Pynt som kanskje ikke er fullt så spiselig er nellikappelsinen. Til gjengjeld gir den hjemmet en deilig duft, og du kan enkelt lage pynten selv.

Julekaker av ulike slag kan også pyntes med rød sløyfe. Legg de på et fat med kanelstenger, og du har fiks ferdig dekor.

Har du noen tips til julen? Del dem med oss i kommentarfeltet under!

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!