(SIDE2): Med drøyt to uker igjen til julaften begynner de fleste av oss å merke gavepresset. Utfordringen i å finne ut hva familie og venner ønsker seg til jul er stor.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!

Lykke til jul
Side2 håper å kunne hjelpe deg litt på vei når vi nå presenterer resultatene av juleundersøkelsen 2009. På oppdrag for Side2 har Norstat undersøkt hva det norske folk ønsker seg til jul.

Les også: De verste julegavene

Svarene er kanskje ikke så overraskende.

18 prosent av oss ønsker oss familielykke til jul. Kvinnene er litt mer opptatt av det enn menn. Hver femte kvinne ønsker seg familielykke, mens kun 15 prosent av mennene gjør det samme.

Fjorårets undersøkelse: Her er listen alle vil ha

På andreplass på årets ønskeliste står det «fred på jorden». Vi nordmenn deler jo ut Nobels fredspris i disse dager, så fred på jorden er kanskje et forståelig ønske. Likevel, det er vanskelig å pakke inn i gavepapir.

God helse + julemat = ?
Hver tiende nordmann ønsker seg god helse til jul. Dermed får god helse en tredjeplass. Å ønske seg god helse til jul er kanskje ikke optimal timing, men nyttårsløftene kan være en god start?

Så, på fjerdeplassen, kommer endelig de «elektroniske duppedittene». Playstation, datamaskin, mobiltelefoner og alt mulig annet stæsj står øverst på ønskelisten hos 9 prosent av befolkningen. Ikke rart Elkjøp, Expert og Elprice gnir seg i hendene til jul.

Til slutt på topp fem finner vi små gaver. Bøker, musikk, små smykker og lignende håper 8 prosent av alle nordmenn at skal ligge under juletreet på julaften.

Kjæreste på bunn
Resten av ønskelisten ser slik ut:

6. Annet (7 prosent)

7. Klær/sportsutstyr (6 prosent)

8. Penger (4 prosent)

9. Snille barn (3 prosent)

10. Bil, reise og kjæreste (alle 2 prosent)

Undersøkelsen ble gjennomført av Norstat i perioden 23.-27. november med 1004 respondenter. Feilmargin på +/- 3,2 prosent.

Siste fra Side2: Sjekk forsiden nå!