Gå til sidens hovedinnhold

Slik kan jula ødelegges

... og slik unngår du det.

(SIDE2): Er alle julegavene kjøpt inn og pakket? Er julematen på plass? Har du satt ut ribba?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Mange vil i dag rammes av det sedvanlige julestresset, og noen vil kanskje få lyst til å avlyse hele jula. Men her er noen lettvinte løsninger som kan gjøre det hele til en lek.

SITUASJON 1: Du tar deg ikke råd til julepynt
Glitter og glorete juletrekuler fikk du nok av allerede i november. Julen i år får være uten unødvendig pynt.
LØSNING: Du kommer nok til å angre når alle husene rundt har julenek og lys i vinduet på julaften. Det skal tross alt ikke all verdens til for å gjøre det hyggelig. Bruk små leker, bånd du har til overs o.l., og ta med kongler, pinner og rognebær utenfra.

SITUASJON 2: Du får et sammenbrudd
Du har ikke kjøpt inn all maten, huset er rotete og sølvtøyet er ikke engang pusset. Det er ikke annet å gjøre enn å avlyse hele julemiddagen.
LØSNING: Det er jul! For en gangs skyld bør du rett og slett gjennomføre det. Men pust dypt og legg en plan; deleger oppgaver! Gjestene kan dekke bordet og ta med mat hjemmefra. Og er ikke sølvet pusset er det ikke verdens undergang.

SITUASJON 3: Du har ingen gave
Det er alltid litt pinlig når venner du med vilje ikke har kjøpt gave til dukker opp med hjemmestrikkede sokker til deg.
LØSNING: I stedet for å si at «gaven er på vei!» er det greit å ha et lite arsenal nøytrale gaver klart. Kjøp små ting som duftlys, konfekt og god kaffe - så går ingen tomhendt etter julebesøk.

SITUASJON 4: Du legger ikke fram noe til gjestene
Du tenker kanskje at gjestene dine tross alt har vært i huset før, og sikkert finner det de trenger på egen hånd.
LØSNING:
Ved nærmere ettertanke ønsker du kanskje ikke at svigermor skal gjennomsøke alle husets skap og skuffer. Litt forberedelse gjør det enklere; legg fram sengetøy, håndklær og toalettsaker før de kommer.

SITUASJON 5: Plassmangel
Det er ikke plass til juletre eller noe annen pynt.
LØSNING: Der det er hjerterom er det husrom: pynt trenger ikke ta stor plass. Hva med å erstatte treet med en potteplante?

SITUASJON 6: Hun/han sa hun ikke ville ha noe
Du trodde faktisk på kjæresten som sa han eller hun ikke ønsket seg noe til jul.
LØSNING: Slike uttalelser er som regel ikke helt sanne - de aller fleste setter pris på litt omtanke. Et kort, et innrammet bilde eller en liten ting du vet kjæresten ønsker seg er som regel nok. Eventuelt kan du gi et bidrag i deres navn til en organisasjon de liker. Les: Gaver med god samvittighet
Dermed bruker du ikke hele månedslønna på en fæl impulsgave, og kjæresten kan ikke være misfornøyd.

SITUASJON 7: Anspent stemning
Du har så mye å gjøre at besteforeldre, onkler, tanter og unger får klare seg selv. Og det går ikke bra.
LØSNING: Unngå kranglene før de skjer. Er det trangt i huset sender du familien ut på tur, gjerne i flere puljer. Regner det ute setter du dem i aktivitet inne; spillet de skal få i julegave kan for eksempel åpnes tidligere på dagen?

(Kilde: CNN)


Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Reklame

Har vært utsolgt i 14 år: Nå er superutgaven her