Gå til sidens hovedinnhold

12 toppknuter du bør prøve

Funker til hverdags og til julebord. Du slipper til og med å føne håret først.

(SIDE2): Den gode gamle toppknuten er langt i fra kjedelig - frisyren kan brukes på uendelig mange måter, akkurat som hestehalen, og kan styles alt fra elegant til rocka.

Spesielt nå i festseongen er knuten god å ha. Rekker du ikke vaske håret - gå for en toppknute. Rekker du akkurat å vaske håret, men ikke tørke det - gå for en toppknute.

En stram toppknute vil fremheve ansiktskonturene dine, og drar du den skikkelig stramt bakover, spesielt mellom tinningen og øret, vil du til og med få et aldri så lite ansiktsløft. I tillegg setter den stramme frisyren ekstra fokus på øyne og munn, og er derfor det perfekte tilbehøret for knallrøde lepper eller sotede øyne.

Har du tykt hår kan det være lurt å bruke en «donut» eller sokk når du lager knuten, om du ønsker et stramt og elegant resultat. Dette gjør du ved å dra håret bak i en hestehale, fest sokken eller «donuten» over hestehalen. Plasser så håret over donuten, og fest.

Å dra håret bakover i en knute er en av de store trendene som regjerer denne sesongen, og flere har valgt å kalle trenden «off-duty ballerina». Så la deg inspirere av en ballerina, og dra håret bakover.

Tvinnet, rufsete og flettet

Om den stramme looken ikke er noe for deg, kan du for eksempel dra løs noen lokker i front, og krølle dem lett, som sett hos Nina Ricci.

Du kan også dra håret løst og ledig bakover, og legge inn flettedeltajer, som sett hos Dolce & Gabbana. Du kan for eksempel flette en del, og tvinne denne rundt resten av knuten.

I tillegg er det mange som har valgt å tvinne håret til modellene rundt knuten, for en elegant look.

«Vått» og skinnende

«Wet look» har vært en trend som har regjert en stund, men blir med videre denne sesongen. Dette betyr at du med fordel kan sette opp håret mens det er vått, for å få en elegant og sleek look.

For å fremheve «wet looken» kan du med fordel bruke en olje eller spray som gir ytterligere glans til håret.

Smykk håret!

For julaften, nyttårsaften og julebord kan den siste prikken over i'en være et trendy hodesmykke. Dette ble brukt av flere på catwalken, og er både effektfult og enkelt. Det finnes mange gode alternativer i kjedebutikkene, men du kan også enkelt bruke et smykke du allerede har, som Jenny Skavlan har gjort her:

Kommentarer til denne saken