Gå til sidens hovedinnhold

Slik får du disse glamorøse krøllene

- Jeg er så lei av «beach waves», sier hårguru Johan Hellström. Se videoguide.

( SIDE2): Mens vi her i Norge den siste tiden har hatt fullt fokus på «beach waves», er det glamorøse Hollywood-bølger som gjelder i Sverige - altså lagt i fra de rufsete, men kule, krøllene som kanskje får mest oppmersomhet her hjemme nå til dags.

- Jeg er så lei av «beach waves», nå vil jeg helst se glamorøse krøller - og det er jo også perfekt for denne sesongen, sier Johan Hellström, svenskenes hårguru og direktør i Björn Axen, som vi møter i merkets salong i Stockholm.

Dette er en frisyre som forutsetter at du har satt av litt tid, men som er enkelt å få til.

Se hvordan du gjenskaper frisyren her:

HTML EMBED
var s=document.createElement("script");s.type="text/javascript";s.src="http://csp.picsearch.com/rest?e=p_OdNB426nqrFZ_puRZ7_r1kz0QGbBtJCIhIxozxLOKdfChAkh3AnbartsMGqltOXd02UaXM-Ln5MYXxTYbU7jfRJ2XfVynDaJuRgRd4zTSmeowazaFANeSgZCDzC9nMtNbEQ0ZuaCk&i="+typeof(ps);document.getElementsByTagName("head")[0].appendChild(s);

Før man setter i gang med en frisyre som dette er det viktig å ha pleid håret godt i forkant.

- Pleie er så viktig! Mange glemmer dette, men pleie er alfa omega for et godt resultat. Start med å arbeide sjampo og balsam godt inn i hårrøttene. Jeg vet at mange sier at man ikke skal ha balsam helt inn mot hårrøttene, men da bruker de ikke riktig balsam, sier den prisvinnende hårstylisten.

- Jobb også med gode hårkurer for å bygge opp hårkvaliteten. Før du føner håret bør du også bruke et volumgivende produkt, for eksempel en volummousse.

Volum er viktig for denne frisyren, og en volummousse - forklarer han, gir volum uten å tynge.

- Gni moussen inn i røttene med fingertuppene, og når du føner bør du passe på å løfte røttene mens du holder på for best resultat. Husk at håret må være helt tørt før du setter i gang med stylingen.

Steg-for-steg:

1. Lag en dyp sideskill. Bruk gjerne en kam, slik at du får en skarp skill.

2. Del ut en seksjon ved nakken, og bind opp resten av håret. For denne looken er det viktig å arbeide systematisk.

- Ikke krøll for mye hår på en gang, det vil gi et dårlig resultat, sier Hellström.

3. Spray direkte på seksjonen med hårspray.

4. Det som er nøkkelen for denne looken er å holde tangen horisontalt - som på en hårrull. Så pass på dette.

Krøll seksjonen rundt tangen, og hold den horisontalt til krøllen har fått tilstrekkelig varme. Så kan du slippe krøllen forsiktig ut. Dette kan du gjøre ved å klappe tangen opp og ned, mens du drar den ut.

5. Når du har sluppet krøllen forsiktig vil den ha beholdt formen. Fest krøllen med en hårnål. Denne skal sitte i til krøllen er nedkjølt.

6. Gjenta dette til du har krøllet alt håret, bortsett fra luggen. Luggen skal lokkes innover, altså inn mot ansiktet, mens du fortsatt holder tangen horisontalt. Du kan tenke at tangen skal ligge parallellt med pannen din. Det er dette som vil gi den fine vippen i front.

7. Når alle krøllene har kjølnet kan du dra ut hårspennene, og gre ut håret godt - helst med en naturbørste. Spray litt over, og form håret rundt ansiktet ytterligere om behov. Blir det statisk kan du også ha i litt olje for å samle krøllene.

Vi reiste til Stockholm i samarbeid med EMH, som også betalte turen.

Lurer du på noe om denne frisyren? Spør gjerne, så skal vi hjelpe så godt vi kan!

Kommentarer til denne saken