(SIDE2): Veska er ofte ikke den største når vi jenter kler oss i vår flotteste stas for kolleger og venner, og dermed er det begrenset hva man får med seg av hjelp og kvikk-fiks.

Men enkelte ting bør du få med deg, skal du unngå at kvelden preges av små katastrofer, smerte eller generelt at den generelt ikke blir så optimal som den kan bli.

Side2-redaksjonen har derfor samlet sine beste tips til hva du bør ha med deg i veska når du skal ut og gjøre byen sammen med kolleger i førjulstiden.

Selv om veska kanskje er liten, så sørg for å ha plass til et ekstra par strømpebukser. Det er oftest så kaldt, eller så umulig å oppdrive taxi, at helt bare ben er drepen i vinter-Norge. Og lite ser mer begredelig ut enn strømpebukser med revner.

LES også: 6 sjekketriks som garantert IKKE funker på julebordet!

Et annet tips for de som utover kvelden blir blanke og ser «fettete» ut i ansiktet, er såkalte blotting paper. Disse trekker til seg fuktigheten, og man unngår at alt bare kaker seg til i ansiktet når man legger på litt ny sminke. En annen måte å unngå det på, er å ha på litt transparent pudder.

Leppestift eller gloss, fordi det kommer definitivt til å trenge oppfriskning. velger du ta med lypsyl, har du også et produkt som er fint å bruke som highlighter på kinnben og under brynene.

En liten hårbørste, en liten hårspray og museklemmer eller et hårstrikk for å redde restene av det som startet som en intrikat og lekker frisyre.

Vi foreslår også et lite speil i veska, slik at du kan få fikset de nevnte tingene uten at det blir seende helt teater-sminke ut.

LES mer: Enkel julebordfrisyre - med stor effekt

Gnagsårplaster – og et par flate sko, fordi plastrene aldri funker så godt at du klarer å gå med de vonde skoene hele kvelden. Har du mulighet til å sette fra deg og oppbevare vesken på et trygt sted, så er det lurt å ta med sko du kan gå lengre distanser med. De nydelige pumpsene er stort sett hverken praktiske eller ser særlig nydelige ut, etter at du har stavra deg gjennom snø og slaps etter julebordets festligheter har lagt seg.

Tyggis til deg selv, til når middag og drikke har begynt å sette sine spor. Pastiller til sidemannen med dårlig ånde.

Innenfor samme kategori kommer clear eyes eller øyedråper. Når man blir trøtt eller små-brisen utover kvelden, er det fort at tørre og røde øyner blir en del av looken. Det er ikke særlig flatterende, særlig ikke med tanke på alle disse mobilbildene som tas for å forevige absolutt alt.

Har du plass og det er et julebord av typen der man går fra et drinksted, til et spisested til et nytt utested, er det ok å ha med mobillader - i tilfelle man mister hverandre på veien.

OG her: Er du møkklei stupfulle kolleger og venner på fest?

Vi foreslår også å ta med et kredittkort - du vet aldri når du finner ut at du bare MÅ kjøpe en runde i baren på alle på avdelingen - men enda mer sannsynlig, at du innser dine begrensninger og ønsker en levelig dagen derpå - og bare må komme deg hjem.

Enkelte i redaksjonen mener også det kan være lurt å ha med kondom, sånn i tilfelle festen går i en slik retning. Just saying. Enda viktigere er å sørge for å ha med husnøklene, så du kommer deg inn hjemme. Festveskene er ofte ikke bare små, men også ganske lette å tømme ut på særdeles upraktiske tider. Har ikke veska en liten lomme med glidelås, så kan du eventuelt feste nøklene med en sikkerhetsnål på innsiden av foret.