(SIDE2): Det nærmer seg jul, og de fleste gleder seg til nydelig mat, godt juleøl og late dager på sofaen.

Samtidig er det nok, dessverre, noen som er så bekymret for å legge på seg at de ikke helt greier å nyte juleribba. Det ville personlig trener Steinar Ekren gjøre noe med, og la derfor ut denne statusen på sin Facebook-side:

«Hvordan unngå å legge på seg i jula:

Kos deg med maten, tren hvis du har tid, gå en tur og vit at du ikke kan legge på deg noe særlig fettmasse i løpet av en uke.

Eventuelle kilo du måtte legge på deg er stort sett bare ekstra vann som lagres fordi du inntar litt mer salt og karbohydrater enn vanlig.

Unngå slankehysteri i den fineste uka i året, min venn.»

Ønsker mindre fokus på vekta

Steinar sier han skrev statusen fordi han vet at det er mange som stadig bekymrer seg for å legge på seg, både i jula og resten av året.

- En kan vel si at jeg ønsker litt mindre fokus på vekta og mer det å ha det bra med seg selv. Vekta sier ikke nødvendigvis noe om hvor sunn en person er, sier Steinar til Side2.

Han er utdannet personlig trener, med videreutdanning innen kroniske smerter og idrettsprestasjon.

- Jeg prøver alltid å sørge for at mine kunder har et sunt forhold til kropp og vekt. Det er jo alltids de som er mer opptatt av vekta enn andre, men etter en prat med meg er de som regel litt mer avslappet i forhold til jula.

Steinar er ikke den eneste som ønsker mindre fokus på vekttallet, les mer om hvorfor du bør droppe drømmen om idealvekta her.

- Bruk sunn fornuft, men kos deg litt ekstra

Steinar påpeker at det ikke er mulig å legge på seg spesielt mye i fettmasse i jula, så man kan trygt slappe av og spise ribbesvor med god samvittighet.

- Inntar du ekstra kalorier vil forbruket av kalorier vanligvis også øke. På kort sikt er det vanskelig å legge på seg signifikant med fettmasse og trenden er at de fleste går ned kiloene de har lagt på seg etter jula fordi de spiser mindre salt og karbohydrater. I tillegg starter jo mange også med en litt sunnere livsstil i januar. Vær fornuftig og fleksibel så ordner det seg, sier Steinar.

Han håper folk klarer å slappe av, og legge vekk kaloritelling og vekthysteri. Jula er en tid for familie, venner og kos, mener den personlige treneren.

- Generelt vil jeg anbefale folk å bruke sunn fornuft, men kos deg litt ekstra i jula, avslutter Steinar.

LES OGSÅ: Inger (30) er gravid i 39. uke og har trent tung styrketrening gjennom hele svangerskapet

OG: Dette blir den største treningstrenden i 2016