[Teknofil.no]: Forbausende mange snakker om at det å kjøpe julegaver på bensinstasjonen er ganske vanlig i Norge.

Hvor stort omfanget er vet vi ingenting om, men vi nekter å tro at en splitter ny jerrykanne står på særlig mange ønskelister.

I stedet gir vi deg noen "i aller siste liten"-julegavetips som du kan fikse selv et kvarter før julemiddagen står på bordet.

Gavekort med sjel
Et gavekort som kan brukes på nærmeste shoppingsenter er vel og bra, men det finnes også gavekort som viser at det ligger ekstra omtanke i julegaven.

Her finnes det mange muligheter, og her er noen av våre favoritter.

iTunes – Til den Apple-frelste
Du kan kjøpe et gavekort til iTunes til en som bruker iPhone, iPod eller iPad. Den som får julegaven kan kjøpe musikk, apps, filmer eller ebøker i Apple-nettbutikken. Det blir populært.

Gavekortene kjøper du via iTunes. Her kan du velge å printe ut gavekortet selv, eller til og med sende det som e-post til mottakeren.

Sistnevnte løsning grenser kanskje til det upersonlige, men har du en printer har du definitivt en finfin julegave til en som sverger til Apples produkter.

Du finner Apples gavekort i iTunes

Spotify – Til musikkelskeren
Streaming av musikk har virkelig kommet for fullt i år, med gode løsninger for PC og mobil fra både Spotify og WIMP – de to største aktørene her til lands. For en musikkinteressert som ikke har fått med seg hva dette går ut på, vil det bli en åpenbaring å få tilgang til et enormt så utvalg musikk.

Vil du gi Spotify i julegave kan du kjøpe gavekort på inntil et år på selskapets nettsider. Her kan du velge om du vil printe ut gavekortet, eller sende det per e-post.

Kjøp gavekort på Spotify Premium her

Med WIMP er det verre, for de har ingen gavekort som kan bestilles rett fra nett. En startpakke som gir 3-måneders abonnement på tjenesten, samt en "actionfigur" av WIMP-karakteren, kan dog kjøpes i alle Platekompaniet-butikker i Norge.

TV2 Sumo Gull – Til TV-titteren
Med TV2 Sumo kan du streame video via internett, enten på PC, mobil eller nettbrett.

Et gavekort på 3-måneders TV2 Sumo Gull til 398 kroner (julekampanje) kan være en flott gave til en som liker å se Premier League-kamper og annen sport, dokumentarer, serier eller nyheter. Du kan se LIVE-sendinger fra TV2s TV-kanaler, og mye innhold er også tilgjengelig i opptak.

Her kjøper du gavekort fra TV2 Sumo

Andre typer gavekort
Vi har fokusert på gavekort med en viss tilknytning til teknologiens verden, men det finnes også andre typer gavekort du kan fikse i siste liten.

For eksempel kan du sørge for at den som mottar gaven får sett en kul konsert eller en viktig fotballkamp ved å gi et gavekort fra Billettservice i julegave. Kortet får du tilsendt som. pdf-fil (åpnes i Adobe Reader) og kan printes ut før julenissen dukker opp.

Til den som vil redde verden kan du gi en symbolsk geit, skolepult eller lignende via veldedige organisasjoner. Flyktninghjelpen tilbyr for eksempel Gaver med mening som kan printes ut.

Bor du i by kan du ennå kjøpe gaver – sjekk heller ut disse tipsene:

Smarte julegaver til under 250 kroner

Julegavene enhver nerd vil like

Disse mobilene bør du kjøpe til jul