(Side2:) Det kan til tider være vanskelig å kjøpe julegaver til menn. Ikke fordi at menn muligens har så høye ønsker, men mer fordi det er svært vanskelig å få ut av menn hva de ønsker skal ligge innpakket under juletreet.

En annen sannhet er at menn veldig ofte ikke er helt fornøyd hvis det kun er myke pakker under juletreet. Selv om genseren med elgemønster er noe han kommer til å bruke minst en gang i uken, er det fortsatt en liten gutt som skulle ønske at det var noe helt annet pengene hadde blitt brukt på.

Hvis du også tror at dette muligens er noe som forandrer seg når menn blir fedre kan vi fortelle at det nesten gjør det hele verre siden misunnelighetsaspektet også vil spille en rolle. Likevel, selvfølgelig nok, ikke alle menn er like - men uansett hvor ulike menn er så er det en liten gutt der inne som så gjerne vil ha en julegave. Her er våre ti tips for denne gutten:

1. Film-ting
Dette er totalt unyttige ting som ingen virkelig person egentlig burde ville ha. Det vi snakker om er figurer og dingser som tar utgangspunkt i filmer. Enten det er Yoda (som avbildet) med julenissedrakt eller det er en dings som spiller av sitater fra «Reservoir Dogs.» For å finne riktig ting så bruk denne formelen: Filmen han alltid snakker om sammen med guttevenner ganget med hvor unyttig tingen er = riktig ting. Kort sagt er det slik at jo mer unyttig tingen er, jo bedre.

2. Bilbane
Dette er en klassiker som aldri vil feile. Bilbane vil være riktig lenge. Selv om din ektemann, kjæreste, bror eller tilfeldig elsker har både en Xbox 360 og en Playstation 3 vil bilbanen alltid ha en spesiell posisjon. I samme kategori er også kurong, og ishockeyspill.

3. Spionting
Dette er muligens den som kan høres sykest ut i utgangspunktet, men alle menn - i hvert fall «alle» - har en liten drøm om å være James Bond. Så enten du kjøper et liten spionkamera som avbildet eller utstyr for å lytte til samtaler langt unna, lommebøker med hemmelige rom eller for den sakens skyld James Bond-kolleksjonen på Blue Ray så blir det riktig.

4. En egenkomponert CD
Dette er en standardgave fra mange menn i tillegg til mye annet. Hva om du bare snudde bordet på hodet og ga det samme tilbake? For de mest teknofile kan det nesten være så enkelt som en egen spilleliste i Itunes overført til hans Ipod. NB! Velg sanger han liker, ikke de du liker best... Hvis det er de samme, fint - men tenk over sangutvalget.

5. Abonnement på FHM eller dets like
Mange menn vil aldri innrømme at de synes det er greit å lese et skikkelig manneblad for å fornærme kjæresten. Hvis du er av det kvinnelige kjønn så vet du at du stort sett synes det er bedre med sannheter enn løgner, og da kan man like gjerne la menn få være menn. For de fleste menn betyr det muligens ikke Vi Menn, men kanskje FHM - eller britiske Arena eller GQ. Det er bare å ta en titt i nattbordet (PS! Ignorer de andre bladene).

6. Undertøy til deg
Dette er også en klassiker og såre enkel. Krever kun litt fantasi.

7. Guttetur
Det er en tradisjonell gave å gi bort en jentetur, men bare fordi gutter ikke maser like mye på gutteturer så har de like lyst. Helt sant.

8. Pondusboken
Det er vel ingen revolusjonær tanke å si at Norges mest solgte bok vil fungere. Det vil den. Det er derfor det er Norges mest solgte bok.

9. Hans barndoms drømmeleke
Snakk med hans foreldre, søsken eller annet. Finn ut hvilken leke han aldri fikk som barn, kjøp den nå. Det vil være en strålende gave.

10. DJ-utstyr
De fleste menn drømmer om å være en platespinner. Det koster ikke alt for mye å investere i en USB-platespiller og skikkelige hodetelefoner.