Gå til sidens hovedinnhold

Her er panikkguiden til julegavene

Sliter du med julegavene? Her er vår kriseguide.

(Side2): Det er noen ganger ting blir litt for vanskelig. Hva skal man egentlig kjøpe til Morten på 12 og Sara på 42? Hva skal mamma få som hun ikke har, og finnes det egentlig noe lillesøsteren din ikke allerede har?

Fortvil ikke, vi gir deg den enkle og direkte kriseguiden til gavene her og nå. Enklere kan det ikke bli. NB! Posten sier at dagen i dag er absolutt siste frist for å sende gaver, men vi har sjekket litt rundt enkelte nettbutikker og de vi nevner under kan hjelpe deg.

Vi har for øvrig fokusert på familiemedlemmer, men dette kan oversettes til andre personer i familien i omtrentelig samme alder.

Dyre gaver:

Far: The Beatles in Stereo
Hvis far har fortjent det kan du investere i denne pakken til 2200 kroner (hos Platekompaniet). Da får far 16 CD-plater med Beatles og en DVD med dokumentarer. Du kan også slenge på noen ekstra hundrelapper for å få monoboksen. Nei, vi har ikke helt skjønt det vi heller.
Du finner boksene i platebutikker, eller her hos Platekompaniet på nett.

Mor: Kitchenaid kjøkkenmaskin
Beatles til far og kjøkkenmaskin til mor, ja. Det var ikke spesielt moderne. Nei, vi vet det. Men det er far som kommer til å bli misunnelig. Dette er et powertool av dimensjoner og sannsynligvis det beste kjøkkenet noensinne kan få. Du kan jo bare bytte, la mor få Beatles og far kjøkkenmaskinen? Du finner den blant annet på Pixmania.com til litt under fem tusen kroner (se der! dyrere enn til far også!) Vi kan for så vidt også anbefale en Nespressomaskin til både mor og far. Du finner dem her.

Har mor en datamaskin far ikke får hendene sine på så kan du denne julen gi en gave med litt ekstra futt. Kjøp et abonnement på Spotify for ett år og legg ved at du lærer opp mor til å endelig få høre den musikken hun vil høre på. Du finner greiene her.

Storebror: Amazon Kindle
Lesebrettet fra Amazon sendes fra USA med UPS slik at du har det på et par dager. Uavhengig av jul eller ei, men det kan selvfølgelig lønne seg å være snar. Dette er en gave mange sikler på, men ikke helt får seg til å kjøpe selv. Har du ung nok far kan du bytte ut Beatles-boksen med Kindle. Prisen blir på 259 dollar pluss porto, eller rett over et par tusen kroner. Bror bør beherske det engelske språket, men ellers er det lett og enkelt å bruke i Norge.Her finner du lesebrettet.

Storesøster: Mulberry PC-veske
Hvis du trenger forklaring for hvorfor dette vil fungere trenger du en opplæring i merker. Du finner vesken i Apple Store her. Den dyreste koster 8300 kroner...

Lillebror: Xbox 360 Elite
Her må man selvfølgelig gjøre litt research, men mangler bror en Xbox 360 så kan dette være en god investering. Husk bare på at det er to leire, en for Playstation 3 og en for Xbox 360. Har han den ene, så er det mindre sannsynlig at den andre passer. Elkjøp har en nettpris på 1 989 for en Xbox 360 Elite med to spill, og er billig. Vi anbefaler også boksen med bilspillet Forza 3 og ekstra håndkontroll som du finner hos Game. Du kan også være litt kjipere og kjøpe en reparert Xbox Arcade (med garanti) for 1 190 kroner... Gamestop har for øvrig et tilbud med fire spill sammen med Xbox 360 Elite for 2249 kroner. En Playstation 3 koster for øvrig 3 295 hos Elkjøp med spillet Uncharted 3.

Lillesøster: Nintendo DSi
Den nye konsollen til Nintendo har to innebyggede kameraer, integrert musikkavspiller og nettleser. Ergo passer den utmerket til den som er i en viss alder, selv om man har en Nintendo DS fra før av. Prisen er 1695 hos Elkjøp. Vi anbefaler også spillet Style Boutique hvis du finner det i en spillforretning i nærheten av deg. Spillet er for eksempel bestillingsvare hos Platekompaniet.

Bittelillebror og bittelillesøster: Torbjørn Egners Samlede CD-er
Denne finner du bare hos Platekompaniet, men dette er investeringen sin det. 400 kroner for fem stappfulle cd-plater.

Billigere gaver:

Far: Knut Nærum - sitt ned og hold kjeft
Hvor mange ganger har ikke far sagt det til deg? På tide å si det tilbake. 244 kroner koster boken på nett, men på grunn av leveringstiden i de fleste nettbokhandlene må du kanskje i butikk.

Mor: Wenche Foss - diva og medmenneske av Ketil Bjørnstad
Mange bilder og kommentarer fra Wenche selv. En sikker vinner sier vi. Koster 399 kroner på nett.

Storebror: Koss Porta Pro
Dette er hodetelefonene som koster lite og som har livstidsgaranti. Finnes vel egentlig ingen grunn til å ikke sjekke ut disse til 399 kroner?

Storesøster: Etui fra Juicy Couture
Skal det være så skal det være fint for Ipod Touch, og dette etuiet til 259 kroner er en strålende investering.

Lillebror: Transformers - revenge of the fallen
Dette er filmen som er dummere enn toget, men samtidig mer underholdende enn alle julefilmene til sammen. Koster 160 kroner på DVD. Har lillebror tilgang på blu-ray er det å velge den versjonen til 200 kroner.

Lillesøster: Itunes gavekort
Bare gi opp. Du følger ikke med og skjønner ikke hvilken musikk lillesøster hører på. Itunes-gavekort er dermed en smart greie.

Bittelillebror: Dyrelabyrint
Denne dyrelabyrinten er en skikkelig god gammeldags leke som likevel vil være en suksess. 99 kroner koster den hos Tumleplassen.

Bittelillesøster: To hester - trekkeleke
Skal det være skikkelig gammeldags er dette helt riktig greie. En trekkeleke med to hester til 155 kroner.

Kommentarer til denne saken