(SIDE2): Youtube-videoen av en dame som stjeler to pakker som inneholdt julepresanger fra døren til amerikaneren Dandy Weyn i Bothell i delstaten Washington, spres nå på internett.

Da Weyns pakker ikke dukket opp til avtalt tid, gikk han igjennom opptaket til sikkerhetskameraet han har montert over inngangsdøren.

Videoen avslørte raskt hva som hadde skjedd med Weyns bortkomne julepresanger.

På videoen kan man se at det først ankommer et bud som legger igjen en pakke på døren til Weyn. En noen timer senere kommer det en ny pakke med et annet budfirma.

Men så skjer det noe som ikke skal skje.

En bil stopper utenfor Weyns hus. Ut av bilen kommer det en dame som går rolig opp til inngangsdøren, tar med seg de to pakkene som ligger der, før hun setter seg i bilen og kjører vekk med årets presanger.

Det er Weyn selv som har lastet opp videoen på YouTube i håp om at noen kan hjelpe han å identifisere kvinnen som har ødelagt julen.

Lokalavisen Sky Valley Chronicle skriver at det ikke er bare Weyn som savner pakker i området. Flere naboer forteller at de også har fått frastjålet pakker. Man går ut ifra at det er samme person som står bak de andre savnede pakkene.

Ifølge avisen er slik pakkestjeling ikke uvanlig i USA og spesielt rundt juletider. Metoden er enkel: tyvene følger bare etter budbiler for å se hvem som ikke er hjemme til å ta imot pakkene når de ankommer. Om budet bare legger igjen pakken ved døren er det fritt fram for frekke tyver.

Reaksjonene i kommentarfeltet lar ikke vente på seg og de som kommenterer er i harnisk over at noen kan være å freidige og stjele pakkene.

- Noen mennsker eier ikke skam, skriver en.

En annen er overbevist om at den skyldige vil bli tatt.

- Noen vil gjenkjenne henne og bilen. Da vil hun bli «klint» utover hele internett og verden. Ikke vær redd, hennes tid vil komme.

HTML EMBED