(SIDE2): Det er nok mange jenter som vil verdtsette et sett lekker undertøy under juletreet.

Det finnes et bredt utvalg i stiler og farger - elegant eller moderne, klassisk eller mønstret, blonder eller fargesterk. Så for menn som ønsket å gi kjæresten noe pent undertøy, kan det være litt av en jungel.

Men Kathrine Sørland, moterådgiver i Lindex, vet råd.

Røde blonder
- Nå er det velig mye å velge mellom, og det er nok ikke bare enkelt for en mann å komme inn i undertøysverden og skulle prøve å velge ut noe. Men det er en del trender ute og går, som kan være til hjelp for dem som er usikre på hva de skal velge, så her er det bare å velge og vrake, sier Sørland til Side2.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

- Vi ser nå generelt masse, masse blonder på nesten alt av undertøy. Men det skal være behagelig å ha på seg også, så derfor skal blondene nå helt sitte utenpå BH`en, istedenfor helt innerst mot huden. Man kan selvfølgelig gå for det enkle og rene med klassiske mønstre, rene farger, gjerne i silke og sateng. Rødt er definitivt en fin farge for jul og nyttår, og det røde kan gjerne kombineres med blondedetaljer, sier hun.

Av farger er det rødt, mørkeblått, sort og hvitt som er de aller mest populære, ifølge Sørland. Andre aktuelle farger er lyserosa, forskjellig grønntoner eller mint.

- Gull og sort kombinert sammen er en veldig fin kombinasjon, og spesielt fint blir det om undertøyet også er prydet med bloner. Eller vet jeg at mange menn liker strømper og hofteholdere, så det kan man jo selvfølgelig også finne på å kjøpe.

De som ønsker å dra det litt lenger kan gå for den nostaliske og romantiske 20-talls stilen, sier hun.

- Jeg synes denne sitlen er utrolig fin. Denne stilen inkluderer deilige silkeshortser, blonder, og assesoarer på selve BH`en. For å toppe stilen kan man ta med en fin liten kimono, i duse lette farger som gammelrosa, gjerne kombinert med sort.

Blomstermønster kommer det mye av på motefronten fremover, og dette ser vi også i undertøysverdenen.

- Store blomstermotiver på undertøy er ganske dramatisk, men samtidig kult og søtt og rocka på en gang, sier Sørland.

- Hvordan finner man riktig undertøy til riktig dame?

- Det finner man ut gjennom nøye studier av sin kjære, sier Sørland og ler.

Følg magefølelsen
- Jeg synes jo det er litt hyggelig at gutten følger hjertet sitt først og fremst. Gutten er jo gjerne den som kjenner dama si best, og han har en viss ide om hva han ønsker å se dama si i - det skal han omfavne synes jeg.

Moodellen tror egentlig at nesten uansettt hva mannen kommer hjem med av undertøy, så vil dama bli fornøyd.

- Bare det at mannen tør å gå opp i en undertøysavdeling, og finne noe han liker, det synes jeg er søtt. Om det ikke er akkurat det damene deres pleier å gå med til hverdags, så tror jeg de vil bite i seg det. Også er det gjerne noe som er med på å piffe opp en vanlig grå hverdag. Så jeg oppfordrer menn, eller flere menn, til å ta turen og investere i litt pent undertøy til sin kjære. Jeg tror mannen selv vil få seg en liten overraskelse over hvor hyggelig det kan være.