Gå til sidens hovedinnhold

Hva har du på deg i julen?

En undersøkelse viser at folk flest liker å pynte seg på julaften. Hva gjør du?

(SIDE2:) En undersøkelse utført av Norstat på vegne av Outlet One har kartlagt hvordan nordmenn kler seg på julaften, og hvilke tradisjoner vi har i forbindelse med dette.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

96 prosent pynter seg
Undersøkelsen viser at vi har en sterk tradisjon for å pynte oss til jul, og hele 96% av Norges befolkning følger denne.

Menn liker å kle seg i dress på julaften, og i motsetning til hva mange skulle tro så er slips slett ikke utdatert. Faktisk bruker 67% av alle norske menn slips denne dagen.

7 av 10 i kjole
Like mange kvinner, hele 7 av 10, synes kjole er det naturlige valget til jul.

- Vi har merket at mange kunder nå kommer for å kjøpe seg nye penklær til jul, men de kvinnelige kundene er i mye større grad er opptatt av å finne noe nytt å ha på seg, sier Joar Tveter Christiansen fra Outlet One.

Nesten 85 prosent av befolkningen synes det er veldig eller ganske viktig å pynte seg på julaften, noe som viser at tradisjonen står sterkt, på tvers av både geografi og alder.

Kvinner kjøper oftere nytt
Over halvparten av alle norske kvinner har kjøpt seg penklær i løpet av de siste seks månedene, mens mange menn ikke har kjøpt ny dress de siste to årene.

- Mange menn synes det er vanskelig å kjøpe dress fordi de ikke vet hva som kler dem og hva som er moderne nå. Kvinner vet i mye større grad hva de vil ha, sier Joar.

3.000 m²
Outlet Ones 3.000 kvadratmeter med merkeklær på tilbud, finner du i Vestby.

På Outlet One har man mulighet til å fornye garderoben på en smart måte, selv i trangere økonomiske tider, en trend som nå er stor i utlandet.

Digre butikkområder som ligger et par timer utenfor de store byene, tiltrekker seg kunder fordi de selger kjente merkevarer til 40-70% av den originale prisen.

Fjorårets kolleksjon
Grunnen til de lave prisene i slike butikker er at de selger overskuddsvarer fra fjorårets kolleksjon, eller vareprøver fra nye kolleksjoner.

Uansett hvor dyre og fine klærne er så har det ingen betydning varene blir liggende på et lager. Vips, får du outlet-konseptet, som nå også er i Norge.

Vestby ligger en halvtimes kjøretur sør for Oslo.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Kommentarer til denne saken