(SIDE2): Julenissen er en populær karakter på film. Mange filmstjerner har spilt ham, på hver sin måte.

Her er noen av de kjente nissene:

Tim Allen i «Nå er det jul...igjen»
Scott Calvin er en helt normal mann. Han skal passe sønnen sin i jula, men lykkes ikke helt med julefeiringen. Etter en lite hyggelig julaften, klarer han å drepe Julenissen. Dette fører til at han må ta over jobben selv. Hvitt skjegg og mange ekstra kilo vekker oppmerksomhet fra både kolleger og ekskona, men det er lite å gjøre med det når man er selveste julenissen.

Edward Asner i «Elf»
For at reinsdyrene skal kunne ri gjennom hele verden for å dele ut julepresanger, er menneskene nødt til å tro på julenissen. Det er et problem for nissen i denne filmen, for folk er i ferd med å miste troen på ham. Heldigvis er alt som trengs en god, gammel julesang.

Art Carney i «The Night They Saved Christmas»
Et oljeselskap planlegger å søke etter olje på Nordpolen, noe som vil ødelegge Nisseland. Derfor tar julenissen kontakt med kona til en av sjefene i selskapet, for å overbevise henne om at han og jula trenger Nordpolen.

James Cosmo i «Legenden om Narnia: Løven, heksa og klesskapet»
Heksa Hvit, som har tatt over makten i Narnia, har sørget for at det alltid er vinter, men aldri jul. Da julenissen plutselig dukker opp, skjønner søsknene Pevensie at de er i ferd med å knekke heksas regime. Han gir dem dessuten svært viktige gaver.

Edmund Gwenn i «Miracle On 34th Street»
Kris Kringle hevder at han er julenissen, men ingen tror ham. Faktisk må han møte i retten fordi han ikke vil tvangsinnlegges på mentalsykehus. Men Kris Kringle beholder julestemningen likevel.

Tom Hanks i «Polarekspressen»
Julenissen er animert i denne filmen. Hver jul får noen barn være med på Polarekspressen, toget som går rett til Julenissen på Nordpolen. Her plukker nissen ut et barn som får årets første julegave, og det heldige barnet får velge akkurat hva det vil.

Edward Ivory i «The Nightmare Before Christmas»
Denne julenissen opplever virkelig marerittet: Han blir kidnappet av Halloween-kongen Jack Skellington og plassert hos den grusomme Oogie Boogie. Som om ikke det er ille nok, stjeler Jack Skellington identiteten hans og ødelegger jula for menneskene.