Gå til sidens hovedinnhold

Hylles som lesbisk mor

- Kjærlighet er tid, uansett hvem du investerer den i, sier Julianne Moore.

Berlin (SIDE2:) Julianne Moore er aktuell på norske kinoer med filmen «Single Man», der hun spiller kvinnen som er forelsket i Colin Firths homofile rollefigur.

Moore er ikke kvinnen som skyr unna de mer utfordrende, og også interessante kvinnerollene.

Søker biologisk pappa
Nå er hun på filmfestival i Berlin med Lisa Cholodenkos «The Kids Are Alright», en hverdagslig historie om et par som oppdrar sine to tenåringsbarn og sliter med at de har vært sammen i mange år. Så langt er det en konvensjonell filmhistorie, men foreldreparet spilles av Annette Bening og Julianne Moore. Bening kunne ikke komme til Berlin.

Sexy Ruffalo
Og når barna en dag bestemmer seg for å søke opp donoren som sørget for å hjelpe dem til verden, blir alt annerledes. Paul (Mark Ruffalo) viser seg nemlig å være en elskelig, hot, men noe uansvarlig fyr og han finner en meget sexy og avkledt tone med Julianne Moore.

- Mark og jeg gjorde alle våre scener innen tre dager, og han er så herlig. Vi er gode venner privat. Ellers tror jeg det ville vært mye vanskeligere for meg, sier Moore.

Moore kunne nyte jubel for sin rolle som den forvirrede moren Jules her i Berlin, og fikk mange godord på pressekonferansen for det hverdagslige og troverdige forholdet hun og Annette Bening portretterer.

Scener fra et ekteskap
- For meg er denne filmen først og fremst et bilde av et ekteskap. Den handler om to mennesker som har bodd sammen lenge. Alle familier er like i så måte, og jeg og Anette vet hvordan det er å leve mange år i et forhold med barn, og det handler ikke om hva slags seksualitet du har. Samtidig er det jo sjelden man får anledning til å vise livslang kjærlighet på film. De fleste filmer handler om hva som skjer når folk møtes, sier Moore.

Selv er hun sammen med regissøren Brad Freundlich som hun har to barn med.

«The Kids Are Alright» behandler det noe ukonvensjonelle på en konvensjonell måte, og selv om filmregissør Lisa Cholodenko og Moore har jobbet med prosjektet i fem år, er timingen i det politiske klimaet i USA nærmest perfekt.

En god familie
- Moralen her er at en god familie er en god familie, mener Cholodenko.

Og hva mener Moore karakteriserer kjærlighet i et langvarig forhold?

- Gud, det er et vanskelig spørsmål. Men jeg tror at kjærlighet er tid. Hva er en familie? Hva er en kjæreste uten at den tiden du faktisk bestemmer deg på å investere i dem.

SIDE2 FØLGER FILMFESTIVALEN I BERLIN. LES MER HER:

- Føler meg ikke spesielt morsom
- Levde med skrekken på kroppen
Slukket tørsten med kong Haakon
Klinte til for hele verden
Han fant opp sex, drugs & rock ’n’ roll
Gapskratt for Stellan og Moland
- Jeg liker å være i høyspenn
- Deg kjenner jeg jo!

McGregors virkelige lidenskap
Kong Leo av Berlin
- Filmen er blitt mer og mer sann
Kongen av Bollywood
Hun dømmer Moland
Klarer de å vinne Berlin?
- Hele Norge er opprørt
Skal fronte Norges ære i Berlin

Reklame

Sikre deg sommerens morsomme lesestoff

Kommentarer til denne saken