Gå til sidens hovedinnhold

- Denne rollen ville jeg ha

Julianne Moore kjempet i fem år for å spille lesbisk mamma. Se klipp.

Berlin (SIDE2:) - Jeg møtte henne på en lunsj for kvinnenettverk rett etter at hun hadde laget filmen «High Art». Det er fem år siden. Jeg sa at jeg ville være med i hennes neste film, ler Julianne Moore.

Mer fra Side2.no: Sjekk forsiden nå

På kino fredag kan du se henne i rollen som Jules, mangeårig kjæreste til Nic (Annette Bening) og mor til to tenåringsbarn, gutten Laser og jenta Joni.

Donortrøbbel
Når ungene oppsøker sin donor, blir det vei i vellinga. For inn kommer Paul (Mark Ruffalo), en mann som liker ungkarslivet, men samtidig ser litt misunnelig på hva Jules og Nic har oppnådd. Og som plutselig føler farsfølelsen og noe mer komme snikende. Det gjør også hans følelser for Jules.

Jules, som aldri helt har fått en karriere på skinner i motsetning til partneren, ser på Paul som mer en likemann og kanskje også en frende på det området. Det fører galt av sted for familiens del.

Portrett av varig kjærlighet
- Stakkars Jules, Hun roter det til for seg selv. For meg var det spennende å spille en person som føler seg så alene i sin egen familie. Jeg ser ikke på filmen som en historie om to lesbiske damer. Det kommer ikke an på seksualiteten. Filmen er et portrett av et ekteskap som har vart lenge. Og det er ikke så ofte filmer utforsker slike forhold. Det handler som regel om den første kjærligheten, sier Moore.

SE BARNAS MØTE MED DONOREN FØRSTE GANG

HTML EMBED

Julianne Moore sier hun tror at kjærligheten faktisk er tid og at en familie er ingen familie om det ikke er et fellesskap du investerer tid i.

Hun står også for noen av filmens mer intime scener med Mark Ruffalo.

Både Bening, Moore og Ruffalo sa ja til Lisa Cholodenkos historie fordi det var den historien, og ikke fordi den ga mye penger. Faktisk kostet knapper og glansbilder å lage i amerikansk sammenheng, opptakstiden var tre uker.

SE MØDRENE FINNE UT HVA SØNNEN HAR GJORT

HTML EMBED

- Jeg kjenner Mark veldig godt. Han er en god venn og en fantastisk fyr. Om jeg ikke hadde kjent ham, ville nok de scenene vært vanskelige på den korte innspillingstiden vi hadde, sier hun.

Mottakelsen for Lisa Cholodenkos film har vært strålende. Filmen scorer 96 prosent på nettsiden Rotten Tomatoes som samler anmeldelser fra mange engelskspråklige aviser verden rundt.

Her kan du lese Side2s anmeldelse: Inn i donordebatten

SE MØDRENES FØRSTE MØTE MED DONORFAR PAUL

HTML EMBED
Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen

Kommentarer til denne saken