Gå til sidens hovedinnhold

Junior-årsbeste tross tap

VALLHALL (vif.no): Andredivisjonslaget Eidsvold Turn ble for sterke for VIF-juniorene og vant 3-0 lørdag formiddag. Likevel ga kampen positive svar. Førsteomgang var årsbeste for Vålerenga.

- I utgangspunktet er vi fornøyd med kampen, selv om det ble litt tungt etter pause. Førsteomgangen var veldig bra, sier Vålerenga-trener Andreas Holter til vif.no.

Etter en forholdsvis jevn start, tilrev Eidsvold Turn seg et initiativ det første kvarteret. Overtaket resulterte i at Geir Frigård sendte bortelaget i ledelsen etter tretten minutter da han fikk avslutte alene med keeper fra 14 meter. Etter scoringen tok Vålerengas ungdommer over. Med iherdig innsats matchet juniorenen Eidsvold Turns fysikk. Omgangens største sjanse fikk Enga etter omlag 25 minutter. Adnan Haidar fant Ilias el-Hafedi på venstrekanten. Nykommeren slo ballen inn foran mål der Dennis Obeng kom skliende. Keeper reddet avslutningen og Obeng kom seg ikke på beina tidsnok til å sette returen i det åpne målet.

Juniorfeil ga baklengsmål
- Det første baklengsmålet var en typisk juniorfeil. Vi var ikke oppmerksomme nok og Frigård gikk mellom back og stopper, men vi spilte oss veldig opp utover i omgangen. De siste 25 minuttene av førsteomgang var veldig bra. Da styrte vi kampen.

- Problemet er at vi slipper inn alt for enkle mål. Der ligger mye av forskjellen på senior- og juniorfotball. De setter sjansene sine, det gjør ikke vi, forklarer Holter.

Vålerenga gikk friskt ut etter pause og Ilias el-Hafedi var nær scoring etter bare to minutter. Utover omgangen tok kreftene slutt og Eidsvold Turn kunne trygge ledelsen. Først fikk Bjørn Inge Rødfoss vende opp på fem meter. Avslutningen trillet forbi Robin Vikskjold og i mål. Deretter var den gamle landslagspissen Geir Frigård på ferde igjen og headet et innlegg fra høyresida i mål.

- I andreomgang sleit vi mer. Vi slo for mye langt og klarte ikke å fange andreballene. Gutta ble nok litt slitne mot slutten, men skal ha honnør for at de sto på. De jobbet og slet og det er tungt å få såpass enkle mål imot.

- Vi ser fremgang i en del av spillet vårt, så vi føler vi er på vei oppover. Men vi er selvfølgelig misfornøyd med måten vi slipper inn målene på og at vi ikke finner nettmaskene selv.

Midtbanen imponerte
Etter en haltende start på sesongen har mange spilt seg opp i løpet av de siste ukene. Holter er spesielt fornøyd med midtbanen.

- Adnan Haidar og Fredrik Carlsen jobba utrolig bra på midtbanen. De la ned mange meter i løpet av kampen. I forsvaret har Kristoffer Thuen og Martin Fermin vist fremgang og Mathias Samuelsen gjorde et solid comeback på venstrebacken etter en tids skadefravær.

- Fremover på banen ble det litt tynt i og med at Dennis Obeng og Ilias el-Hafedi fikk litt lite hjelp og færre baller å jobbe med enn de får i en vanlig juniorkamp.

Med tanke på at mange av Vålerengas juniorspillere skal spille rekruttfotball i 2. divisjon i sesongen som kommer er kamptreninga mot seniorlag gull verdt. Sånn sett var lørdagens motstander midt i blinken.

- Vi skal huske at Eidsvold Turn er et veldig bra lag. Hvis de får på plass en god keeper kommer de sikkert til å kjempe om opprykk til 1. divisjon. De var med nesten helt til slutt i fjor, og er nok ikke noe dårligere i år, sier Holter.

- Det slike kamper vi må spille for å komme opp på nivået vi ønsker å være på. Det er glimrende læring.

Møter Skjetten neste helg
Etter kampen mot FFK-juniorene forrige helg sa Holter at Vålerenga holdt høyt tredjedivisjonsnivå. Det får unggutta sjansen til å bevise neste helg. Da venter 3. divisjonslaget Skjetten i Vallhall. Grønntrøyene tapte også 3-0 for Eidsvold Turn for to uker siden.

- Vi får mye å bryne oss på fremover. Det er glimrende. Det er slike kamper vi trenger.

Vålerenga jr – Eidsvold Turn A 0-3 (0-1)
Vallhall – ca 100 tilskuere

Mål: 0-1 Geir Frigård (13), 0-2 Bjørn Inge Rødfoss (57), 0-3 Geir Frigård (64)

Gult kort Vålerenga: Martin Fermin (60)

Vålerengas lag (4-4-2): Robin Vikskjold – Christian Svendby (Andre Emilio Garcia fra 77), Martin Fermin (Fredrik Thapper fra 72), Kristoffer Thuen, Mathias Samuelsen (Kent Brekke Jensen fra 69) – Christer Jensen (Joakim Bekken fra 45), Fredrik Carlsen (Michael Omoijuanfo fra 80), Adnan Haidar (Bård Tjønneland fra 84), Formose Pape Mendy (Felix Stephensen fra 80)– Ilias el-Hafedi, Dennis Obeng (Stefan Randjelovic fra 72)

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme