Gå til sidens hovedinnhold

- Jeg fikk sjokk

Phan Åge Haugård fikk et minnerikt møte med VM-traseen i Italia.

Phan Åge Haugård skal representere Norge under herrenes tempo i verdensmesterskapet for junior på fredag.

Verdensmesterskapet for junior arrangeres i Offida, som ligger i Marche-regionen i Italia. Løypa juniorgutta skal kjøre er 28,5 kilometer lang.

- Vi tror vi kan ha utøvere blant de ti beste i samtlige øvelser, sier landslagssjef Hans Falk om sjansene til utøverne han har plukket ut.

Norgesmester av året
Etter at Phan Åge Haugård ble norgesmester på tempo i Orkanger var det aldri noen tvi om hvem som skulle representere Norge i Offida.

Rytteren som sykler for IF Frøy vant NM-tempoen et halvt minutt foran Bærums Håkon Frengstad Berger og 48 sekunder foran Sindre Eid Hermansen fra Glåmdal SK.

Her kan du lese hva Haugård hadde å si etter han ble norgesmester.

Steintøff løype
- Jeg var ute å sjekket løypa på mandag, vi var der bare for å titte litt. Da fikk jeg litt sjokk egentlig, ifølge løypeprofilen skulle den være ganske grei. Men når vi fikk se bakkene var det mye brattere enn i høydeprofilen, vi får se om det er til min fordel. Det blir spennende, sier Haugård til procycling.no onsdag kveld.

Den solide knekkeren Haugård sikter til er Cima San Savino, som deltakerne skal forsere etter tolv kjørte kilometer.

Hans Falk refererte også til den meget harde stigningen da han fortalte procycling.no om løypa.

- Den var kanskje litt i overkant, uttalte Falk.

- Det går litt oppover til å begynne med, så går det ganske bra utfor etter det. Midt i løypa er denne bakken på 3,4 kilometer som stiger i gjennomsnitt sånn åtte, ni, ti prosent. Ifølge profilen skulle det bare være fire eller fem, forteller Haugård.

Presset er borte
Til tross for forbundets uttalte mål om topp ti føler ikke Haugård presset før VM-tempoen.

- Jeg føler ikke jeg har noe særlig press før den tempoen her.

- Er det litt godt?

- Ja, det er kjempedeilig. Det var noe annet under NM, sier Haugård.

Frøy-gutten mener den harde løypa kan passe han bra.

- Det er mange fine partier hvor du bare kan «gunne på» med krefter og ta ut alt du har. Den er litt teknisk, men det skal gå greit.

Ingen internasjonal matching
- Det er første gang jeg kjører ordentlig i utlandet, så har jeg ikke peiling på hvordan jeg ligger ann i forhold til de andre utøverne. Det jeg må gjøre er å kjøre så bra jeg kan og se på resultatlista etterpå, sier Phan Åge.

Hans Falk mener mangelen internasjonale resultater kan slå ut i positiv grad.

- Det kan være både positivt og negativt med internasjonal erfaring, som oftest positivt. Men akkurat på tempo er det ofte bra å bare kjøre sitt eget løp, mener Hans Falk om mangelen på internasjonal erfaring hos unggutten.

Sterk konkurranse
Mange sterke deltakere er på start. Først legger man kanskje merke til Lawson Craddock fra USA og Lasse Hansen fra Danmark. Fjorårets sølv- og bronsevinner er på start også i år.

Andre navn som får stjerne i margen er Belgias Frederik Frison. De to andre danskene på start, Michael Valgren og Jesper Kousgaard. Nederlands Dylan Van Baarle og Portugals Rafael Reis.

Ellers er russerne tradisjonelt sett sterke, ingen overraskelser kan heller utelukkes.

Randin og Breen tok niendeplassen
I fjor ble Alexander Randin nummer ni på distansen. Da gikk verdensmesterskapet av stabelen i Moskva.

Også i 2008 ble det niendeplass på Norge. Den gang var det Vegard Breen, nå Joker-Bianchi, som tok niendeplassen. Tilbake i 2005 ble Edvald Boasson Hagen nummer seks, da var Wien arrangørby.

Procycling.no ønsker Phan Åge og resten av landslaget lykke til i Italia.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Reklame

Derfor er den norske ladekabelen så genial

Kommentarer til denne saken