Gå til sidens hovedinnhold

Juniorene til Anfi del Mar

VALLHALL (vif.no): Lørdag drar Vålerengas nye junior-tropp på treningssamling til idylliske Anfi del Mar på Gran Canaria. Ti dager i varmen skal gjøre talentene rustet for en lang og utviklende sesong.

– Vi skal trene bra på Gran Canaria, men det største utbyttet blir nok det sosiale. Gutta får bo i utrolig flotte leiligheter og får en bra start på året, sier trener Andreas Holter til vif.no.

– I og med at vi har tatt opp en del nye spillere, er denne turen en gyllen mulighet til å spleise den nye gjengen. Det blir en sosialt bra start. Hvis gutta fungerer bra sammen utenfor banen gir det positive utslag på fotballbanen også. Vi bruker så mye tid sammen i løpet av et år at vi er nødt til å ha gode relasjoner.

Mellom slagene kan unggutta kose seg ved bassengkanten eller på anleggets flotte sandstrand. Anfi del Mar ligger på den solfylte spanske øya Gran Canaria i Atlanterhavet, 197 kilometer utenfor Afrikas vestkyst.

Kjærkomment avbrekk
VIF-juniorene har holdt det gående på hjemlig kunstgress siden oppkjøringa startet i begynnelsen av desember og kan se frem til en hard, men god forberedelseperiode i Vallhall . Treningsforholdene i fotballhallen er blant Norges beste i vinterhalvåret. Likevel gjør det godt med varme dager under spansk sol.

– Selv om vi har fine fasisliteter på Valle, er det fint å bryte opp den første måneden litt. Treningskampene starter ikke før i slutten av januar, derfor er turen til Anfi del Mar og elite-turneringa i Ålesund inspirerende avbrekk i treningshverdagen.

Vålerengas juniorspillere har vokst opp med trening og kamper på kunstgress og i fjor ble bare to interkretskamper spilt på naturgress. På Gran Canaria møter unggutta vant underlag.

– Vi skal trene på en lokal kunstgressbane. Banen er vanvittig bra og ligger ganske nær leilighetene på Anfi del Mar slik at vi slipper mye reising. Det er nesten som å spille på gress, forteller Holter som nylig besøkte ferieøya i forbindelse med Vålerengas årlige fotballskole.

Selvfinansiert
Vålerenga forsøkte å få i stand en treningskamp mot et spansk juniorlag under oppholdet på Gran Canaria, men ferie hos de spanske lagene satt en stopper for planene. Årets første kamp blir derfor mot Aalesund i en juniorturnering på Color Line stadion uka etter treningsleiren før treningskampsesongen starter i Vallhall mot Fredrikstads juniorer 27.januar.

Junior-gutta har selv vært med på å finansiere oppholdet på Anfi del Mar gjennom dugnadsarbeid og pengepremier fra seieren i Junior Elite-turneringa på Hamar.

Reklame

Nyhet: Nå får du denne bilen som ladbar hybrid