Gå til sidens hovedinnhold

Plaget kvinne med sexleketøy og hasj

- Jeg gjorde det av kjærlighet, sier juristen, som trakasserte kvinnen i 13 år.

(iOslo.no) I ovver 13 år sendte juristen fra Oslo brev og pakker til kvinnen med til dels sterkt seksuelt innhold. I tillegg sendte han en pakke med hasj til kvinnen fra Amsterdam. Nå er han dømt til en streng fengselsstraff.

Juristen og den fornærmede kvinnen møtte hverandre i 1992, da han var kjæreste med hennes venninne.

Flyttet til utlandet
Den fornærmede kvinnen mottok ved et tilfelle i 1992 en dildo i posten, og deretter fulgte en rekke brev og pakker fra mannens side. Selv forklarte tiltalte i retten at han hadde sendt i underkant av 400 brev, men retten mente antallet kan ha vært langt flere.

Brevene ble sendt selv om hun flyttet til England, skiftet adresser og flyttet videre til Spania. Ved hjelp av privatetterforskere fant juristen ut hvor kvinnen bodde, og sendte brev både hjem og til venner og bekjente.

Mange av disse hadde seksuelt innhold.

- Jeg følte meg forferdelig på grunn av brevene, forklarte kvinnen i retten.

Hjalp til med anmeldelse
Kvinnen leverte en anmeldelse på brevene i mars 1995, og juristen som nå er dømt hjalp henne med denne anmeldelsen. Brevene fortsatte imidlertid å strømme inn, selv om det var perioder med færre henvendelser.

Hun mottok blant annet drapstrusler mot sin egen sønn.

«How long do you think N.N. would live?» sto det i et av brevene.

Juristen innrømmet å ha sendt dette brevet, men forklarte at han ikke mente det var en drapstrussel.

I tillegg til brevene med seksuelt innhold, mottok kvinnen blant annet en konvolutt med hvitt pulver og narkotika. Om hasj-brevet forklarte juristen at han sendte brevet for å ryste kvinnen og skape et misforhold mellom henne og hennes kjæreste.

Slibrige meldinger
I tillegg fikk hun slibrige sms-er fra en telefon juristen hadde registrert i et annet navn.

Juristen forklarte i saken at han sendte brevene til kvinnen fordi han ønsket at hun skulle ta kontakt med henne for å snakke om saken igjen, slik hun hadde gjort i 1995. Han hevdet det ikke var han som hadde stått bak trakasseringen på et tidligere tidspunkt enn i 1996, men ble ikke trodd på det.

Etter hvert ble han mer og mer besatt av å bli en del av livet hennes, og sendte flere brev fra flere forskjellige land. Han forklarte at alle brevene ble sendt ut fra kjærlighet - ikke hat.

Hat eller ikke - Follo tingrett dømte mannen til straff i ett år og fem måneders fengsel. Seks måneder av dette ble gjort betinget.

Aktor, politiadvokat Knut Inge Stavang ved Follo politidistrikt, forteller til iOslo.no at det er lite praksis på straffutmåling i slike saker tidligere, men ønsker ikke å kommentere straffen ytterligere.

Les flere nyheter fra iOslo.no.