Gå til sidens hovedinnhold

CNN ler av norske Bieber-fans

Norske skoleelever får gjennomgå på amerikansk nyhetskanal.

(SIDE2:) - En skummel sykdom har rammet Norge, og ført til uberegnelig oppførsel blant unge og barn. Dette er seriøse saker, for jeg snakker om «Bieber Fieber», sier nyhetsankeren på CNN.

Hun leser opp nyhetene med et smil om munnen, og viser til hysteriet rundt den kommende Justin Bieber-konserten i Oslo. Tittelen på innslaget er «Bieber Fever» strikes Norway.

Utsetter tentamen
Norge «mobbes» for at det tirsdag ble kjent at ungdomsskolene i Ålesund kommune flytter norsktentamen på grunn av de tre kommende konsertene med popstjernen på Telenor Arena.

Skolene flytter tentamen fordi det er så mange elever som er villig til å forsake skolen for å dra til konserten i hovedstaden.

- Vi har fått søknad fra mellom 50 -100 elever. Det er veldig mange som skal nedover, sa inspektør Harald Eidsaa ved Blindheim ungdomsskole i Ålesund til Side2 i går.

Han bekrefter at Bieber-konserten er årsaken til at tentamen flyttes.

Nyheten har skapt stor debatt, og på Nettavisens Facebook-side er det mange som reagerer kraftig - følg debatten her.

- Stort problem
Nå har tentamensflyttingen også nådd den amerikanske nyhetskanalen, som videreformidler det hele med latter.

- Det er et såpass stort problem at fem skoler velger å flytte eksamen, istedenfor at flere elever skal stryke på eksamen. Dette er ikke første gang Bieber rammer Norge. For ett år siden tok tusenvis av Beliebers over Oslo, sier CNN-ankeren og fortsetter:

- Men det er ikke bare i Norge dette har skjedd, i løpet av de siste tre årene har det vært lignende Bieber-utbrudd i Australia, Storbritannia og USA.

Så hva gjør vi?

Se hele klippet fra CNN her:

HTML EMBED

Da Bieber gjestet Oslo i fjor, fikk hovedstaden erfare ville tilstander fra unge fans. Politiet undervurderte hvor mange som kom til å dukke opp. Norske jenter er i ettertid blitt beskrevet som den ivrigste Bieber-fansen.

I år er politiet langt mer forberedt enn i fjor. De har jobbet i lang tid med å tilrettelegge til konserten på Fornebu.

Også på arenaens hjemmeside er det lagt ut informasjon. Her oppfordres det blant annet til at ungdommen skal kle seg godt, få i seg nok mat og drikke og lytte til beskjeder fra arrangør og politi. Det oppfordres også til bruk av kollektivtransport. Telenor Arena har en kapasitet på 23.000 personer på konserter.

Reklame

Nå: Stort ryddesalg i Nettavisens nettbutikk

Kommentarer til denne saken