Gå til sidens hovedinnhold

Marius laget «anti-Bieber-app»

Marius Engen Haugen (26) har laget en applikasjon til nettleseren Google Chrome som effektivt plukker vekk alt stoff om Justin Bieber.

HTML EMBED

Side2.no følger Biebers Norgesbesøk gjennom hele uken. Send oss tips og bilder til side2@nettavisen.no eller med hashtagen #side2bieber og bli med i trekningen av konsertbilletter til torsdagens konsert. Bilder og oppdateringer fra Bieber selv, fansen og Side2 finner du i vinduet over.

(SIDE2): Appen fjerner alt om Bieber på norske nettaviser som VG, Aftenposten og Dagbladet. Der artikkelen står, vil du med programmet i stedet se hvite felt.

Artikkelen er levert av Lofotposten

Tillegget har fått navnet Unbiebify.

- Nei, jeg er ikke en sint, ung mann. Men jeg gikk lei da det føltes som at halvparten av sakene på VGnett handlet om Justin Bieber. Jeg snakket med noen kompiser om det, og vi syntes alle det var irriterende. Dermed bestemte jeg meg for å gjøre noe med det, forteller Haugen.

Selve applikasjonen tok det bare noen timer å lage førsteutkastet til. Fortsatt finpusser han på oppfinnelsen.

- Selv om den ikke fungerer perfekt ennå, duger den godt i disse tider, mener Haugen.

Strammer inn filteret
Han har ikke fått noen negative tilbakemeldinger fra avisene som innretninga er ment for.

- Men jeg ser at avisene har endret litt på hvordan de presenterer sakene, blant annet ved å ikke bruke navnet Justin Bieber, men istedet bare ha et bilde av ham. Jeg har mottrekk mot det også og har oppdatert filteret, forsikrer Haugen.

At Lofotposten foreløpig nøyer seg med å presentere én Bieber-sak i løpet av kvelden, synes han er helt i orden.

- Men vi kommer til å legge inn en bildeserie fra konserten på Fornebu i denne saken, hva synes du om det?

- Det er helt topp. Jeg har jo slektninger som elsker Justin Bieber, så på denne måten kan de både lese om meg og Bieber i samme sak. Da vil de kanskje tilgi meg at jeg har laget Unbiebify, ler Haugen.

- Overveldende respons
Bare få timer etter at han lanserte Unbiebify, var responsen stor.

- Det eksploderte! Jeg har fått massevis av meldinger på Facebook fra folk som liker det jeg har gjort. I tillegg er jeg intervjuet på Radio Norge og Din Side lagde sak om Unbiebify, sier Haugen.

I løpet av noen dager får han statistikken fra Google Chrome som vil vise hvor mange som har tatt Unbiebify i bruk.

- Du kunne ha tjent penger på dette...?

- Javisst, men jeg ante jo ikke det ville ta av. Det var jo i utgangspunktet kun ment for meg selv og kompisene mine, sier Haugen som har vært datainteressert helt siden han var en pjokk.

Firefox og Tone Damli
- Nyt en bieberfri dag! oppfordrer skaperen i beskrivelsen av oppfinnelsen og responsen har ikke uteblitt. Mange har bedt om at programtillegget også kan brukes på andre nettlesere. I løpet av dagen regner han med å ha klar en versjon som kan brukes i nettleseren Firefox.

Gå til Unbiebify ved å følge denne lenken til Chrome Nettmarked.

Andre har tatt til orde for at han også skal utvikle en som fjerner nyheter om den norske popstjerna Tone Damli Aaberge.

- Det gjør jeg gjerne, kvitterer Haugen.

LES OGSÅ: Superstjerna selv og politiet roser publikum

HTML EMBED
function showMore() { $('.morethan6').toggle(); if ($('#showAllUsers').text() == 'Vis alle') $('#showAllUsers').text('Vis færre'); else $('#showAllUsers').text('Vis alle'); } var month_names = new Array ( ); month_names["Jan"] = "Januar"; month_names["Feb"] = "Februar"; month_names["Mar"] = "Mars"; month_names["Apr"] = "April"; month_names["May"] = "Mai"; month_names["Jun"] = "Juni"; month_names["Jul"] = "Juli"; month_names["Aug"] = "August"; month_names["Sep"] = "September"; month_names["Oct"] = "Oktober"; month_names["Nov"] = "November"; month_names["Dec"] = "Desember"; var day_names = new Array ( ); day_names["Sun,"] = "Søndag"; day_names["Mon,"] = "Mandag"; day_names["Tue,"] = "Tirsdag"; day_names["Wed,"] = "Onsdag"; day_names["Thu,"] = "Torsdag"; day_names["Fri,"] = "Fredag"; day_names["Sat,"] = "Lørdag"; google.load("feeds", "1"); google.setOnLoadCallback(showFeed); function showFeed() { var feed = new google.feeds.Feed("http://blogg.no/feed/tag2/?tags=crt13jdb&limit=10&"+Math.random()); feed.setResultFormat(google.feeds.Feed.XML_FORMAT); feed.setNumEntries(100); feed.load(function(result) { if (!result.error) { var items = result.xmlDocument.getElementsByTagName("item"); for (var i = 0; i < items.length; i++) { var entry = items[i]; var entryTime = google.feeds.getElementsByTagNameNS(entry,"*","pubDate")[0].childNodes[0].nodeValue; var splitArray = entryTime.split(' '); var day = day_names[splitArray[0]]; var month = month_names[splitArray[2]]; var published = day+" "+splitArray[1]+" "+month; var div = document.createElement("div"); if (i<6) $(div).attr("class", "user first6 clearfix"); else $(div).attr("class", "user morethan6"); var img = ' '; if (google.feeds.getElementsByTagNameNS(entry,"*","image")[0].childNodes[0]) img = ' '; var title = '

'; var share = ' Del på Facebook Del på Twitter '; var userlink = ' '; var summary = '

' + entry.getElementsByTagName("description")[0].childNodes[0].nodeValue + '

'; var entryTotal = img + title + userlink + summary; $(div).append(entryTotal); $(div).appendTo('#bieberblogg'); } } else { $(div).append('

RSS-feeden feilet å laste

'); } }); }
Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken