(SIDE2): I går kom endelig superstjernen og tenåringsidolet Justin Bieber til Oslo for å holde en intim minikonsert, men da Bieber stormet av scenen i sinne etter én sang, lot ikke reaksjonene vente på seg.

Det var da superstjernen skulle tørke opp litt vann fra scenen med et håndkle eller skjorte at alt gikk galt. Uten gjerder for fansen på første rad fikk nemlig ikke Bieber tørke i fred, og til slutt mistet han beherskelsen.

- Jeg gjør ikke showet, sa han, før han stormet av scenen.

Forsvarer Bieber

Advokat Morten Andreassen, som har lang fartstid i norsk musikkbransje og har i en årrekke vært en nær, personlig venn av kronprinsparet, mener at oppførselen til Bieber er forståelig, til tross for at han tidligere har tatt mange dumme avgjørelser i ulike sammenhenger.

- Vi som jobber med musikk vet at vann på scenen er ekstremt farlig. Det sprer seg veldig fort om man tråkker i det, og kan gjøre scenen om til en skøytebane. Verdens største popstjerne og ti av verdens ledende dansere skal ikke opptre på en skøytebane, skriver advokaten på Facebook.

Han mener at problemet ikke ligger i Biebers håndtering av hendelsen, men hvorfor det i utgangspunktet var vann på scenen, og hvorfor det ikke ble håndtert før superstjernen selv lå på alle fire med vaskefilla.

- Det nytter ikke å peke på 15 år gamle ekstatiske jenter som ikke hører etter. Deres entusiasme er deres privilegium og motoren i artistens karriere. Jeg har sett svenearbeidere stupe inn på scenen med livet som innsats, for å redde arbeidsplassen til selv de dårligste kjellerpunkeband, skriver Andreassen, før han avslutter med:

- I en situasjon hvor et helt kvartal blir sperret av, og et kontorbygg blir tømt av sikkerhetsmessige årsaker, så er det noen som burde få seriøs kjeft for at de ikke hadde en plan for en kopp vann på scenen. Jeg er helt sikker på at den personen ikke heter Justin Bieber.

Mange meninger

Advokat Morten Andreassen er imidlertid ikke den eneste som har hatt en mening om Bieber-sirkuset i Oslo på torsdagen. Også Side2-blogger Sophie Elise tok artisten i forsvar.

Det er også mange som er uenige, og som mener Justin Bieber selv må ta ansvar for hendelsen. Kommentarfeltet fra leserne til Nettavisen viser også negativitet mot superstjernen.

- Kanskje du skal tenke på fansen du lever av, skriver en en.

- For en drittunge. Skamfull opptreden, skriver en annen.

Side2 har vært i kontakt med Morten Andreassen. Han ønsker ikke å uttale seg noe mer i saken, utover at vi kan bruke sitater fra Facebook.