Gå til sidens hovedinnhold

Politiet anmelder Bieber-sjåførene

Politiet mener Bieber-sjåførenes høye fart med tenåringsidolets fans svermende farlig nær, var så alvorlig at de velger å politianmelde transportselskapet.

(SIDE2): Både utenfor hotellet The Thief på Tjuvholmen og andre steder oppsto det ifølge politiet farlige situasjoner onsdag, da svære vans fra Bieber-leiren kjørte ut i stor hastighet, mens hysteriske tenåringer løp tett etter og ved siden av bilene.

– Det blir utferdiget et anmeldelse hvor jeg beskriver hendelsen, så blir det opp til juristene våre å vurdere om det skal være en straffereaksjon, sier politioverbetjent Tore Barstad til VG.

Barstad er innsatsleder i Oslo-politiet og observerte selv den dramatiske situasjonen som utspant seg onsdag ettermiddag.

Snakke med sjåfører
Politioverbetjent Knut Meling som koordinerer hele politiets arbeid med Justin Bieber-besøket, sier til NTB at det uansett er naturlig å ta kontakt med det aktuelle transportselskapet etter en slik hendelse.

– En hvilken som helst sjåfør som kjører slik, vil det være naturlig for politiet å snakke med. Alle sjåfører har å rette seg etter veitrafikklovens regler, og ikke minst utvise aktsomhet, understreker han.

Barstad sa onsdag rett ut at politiet vil vurdere å inndra førerkortet til de aktuelle sjåførene.

Nekter å kommentere
Det er Oslo Chauffeur Service som har fått sjåføroppdraget for Justin Bieber og hans følge under det tre dager lange oppholdet i Oslo.

Bookingmanager Belinda Kristoffersen ønsker imidlertid ikke å uttale seg, og selskapet vil verken kommentere kritikken eller bekrefte at det er de som har fått oppdraget.

Meling mener uansett at Bieber-hysteriet ikke har ført til så mange farlige situasjoner som kanskje fryktet.

– Noen har klatret opp på fasader for å forsøke å se inn i hotellet. Det er farlig bare for dem som gjør det, men det er ingen andre ytre ting ved gjennomføringen av arrangementene som har ført til farlige situasjoner, sier Meling.

Frosne barn
Han gjentar imidlertid oppfordringen til foreldrene om å ta ansvar for sine barn. Mange av dem sto blåfrosne i regnet utenfor konsertarenaen torsdag formiddag.

Asker og Bærum politidistrikt melder om flere tynnkledde ungdommer som måtte ha hjelp av ambulansetjenesten Medic Sør.

– Det er foreldrene som har ansvaret for barna. Vi i politiet kan ikke være barnevakt for barna deres. Jeg snakket med flere jenter i går som fortalte at foreldrene var på jobb og ikke brydde seg. Hvor er kommunikasjonen? Hvor er ansvaret for barna som henger ute tynnkledd og uten mat og drikke i timevis, spør Meling oppgitt.

Verre i fjor
Mange ungdommer oppfører seg imidlertid eksemplarisk og gjør akkurat det de får beskjed om.

– Heldigvis er det mange fornuftige ungdommer, og de går det helt greit med. De reiser til Telenor Arena og hyller idolet sitt der, sier Knut Meling.

Av de langt over 60.000 ungdommene som i løpet av tre dager skal se den kanadiske 19-åringen danse og synge, er det kanskje bare noen få hundre som henger rundt hotellet der det antas at superstjernen bor. Bare 10-15 personer betegnes som de aller ivrigste. Hvor stort er da egentlig hysteriet, spør Meling.

– Det var atskillig større unntakstilstand i fjor, sier politioverbetjenten. (©NTB)

DETTE MENTE SIDE2s ANMELDER:Kongen av Oslo

LES ALT OM BIEBERBESØKET HER:

- Kvinne (21) til sykehus i koma
- Jeg har funnet min spesielle jente
Unngå dette hvis du skal på konsert
Justin har landet
Belieber-låt mer pop enn Justin
Disse norske jentene fikk drømmekysset

HTML EMBED
function showMore() { $('.morethan6').toggle(); if ($('#showAllUsers').text() == 'Vis alle') $('#showAllUsers').text('Vis færre'); else $('#showAllUsers').text('Vis alle'); } var month_names = new Array ( ); month_names["Jan"] = "Januar"; month_names["Feb"] = "Februar"; month_names["Mar"] = "Mars"; month_names["Apr"] = "April"; month_names["May"] = "Mai"; month_names["Jun"] = "Juni"; month_names["Jul"] = "Juli"; month_names["Aug"] = "August"; month_names["Sep"] = "September"; month_names["Oct"] = "Oktober"; month_names["Nov"] = "November"; month_names["Dec"] = "Desember"; var day_names = new Array ( ); day_names["Sun,"] = "Søndag"; day_names["Mon,"] = "Mandag"; day_names["Tue,"] = "Tirsdag"; day_names["Wed,"] = "Onsdag"; day_names["Thu,"] = "Torsdag"; day_names["Fri,"] = "Fredag"; day_names["Sat,"] = "Lørdag"; google.load("feeds", "1"); google.setOnLoadCallback(showFeed); function showFeed() { var feed = new google.feeds.Feed("http://blogg.no/feed/tag2/?tags=crt13jdb&limit=10&"+Math.random()); feed.setResultFormat(google.feeds.Feed.XML_FORMAT); feed.setNumEntries(100); feed.load(function(result) { if (!result.error) { var items = result.xmlDocument.getElementsByTagName("item"); for (var i = 0; i < items.length; i++) { var entry = items[i]; var entryTime = google.feeds.getElementsByTagNameNS(entry,"*","pubDate")[0].childNodes[0].nodeValue; var splitArray = entryTime.split(' '); var day = day_names[splitArray[0]]; var month = month_names[splitArray[2]]; var published = day+" "+splitArray[1]+" "+month; var div = document.createElement("div"); if (i<6) $(div).attr("class", "user first6 clearfix"); else $(div).attr("class", "user morethan6"); var img = ' '; if (google.feeds.getElementsByTagNameNS(entry,"*","image")[0].childNodes[0]) img = ' '; var title = '

'; var share = ' Del på Facebook Del på Twitter '; var userlink = ' '; var summary = '

' + entry.getElementsByTagName("description")[0].childNodes[0].nodeValue + '

'; var entryTotal = img + title + userlink + summary; $(div).append(entryTotal); $(div).appendTo('#bieberblogg'); } } else { $(div).append('

RSS-feeden feilet å laste

'); } }); }
Reklame

Kurs: Dette må du vite om vin og bobler til 17. mai

Kommentarer til denne saken