(SIDE2:) Super Bowl 2004 huskes for noe helt annet enn sport. De fleste tenker heller på Janet Jacksons puppetabbe.

Fallende moral
Jackson og Justin Timberlake sto på scenen sammen i pausen, hvor de blant annet sang sammen i Timberlakes hitlåt «Rock Your Body». På slutten av sangen, ble deler av toppen til Jackson revet av. Dermed kunne millioner av fortvilte publikummere se den ene puppen hennes.

Publikum så riktignok ikke hele puppen, da brystvorten er dekket til, men hendelsen ble likevel sett på som et symbol på den fallende moralen i det amerikanske samfunnet, ifølge Wikipedias lange artikkel om opptrinnet.

- Kan ikke gi CBS ansvar
Kringkastingsselskapet CBS ble anmeldt for å ha vist puppen, og de ble først tilsendt en bot på 550.000 dollar - nesten tre millioner kroner - fra Federal Communications Commission (FCC). CBS nektet å betale og tok saken videre til rettssalen. Nå er det bestemt at de slipper å betale boten, skriver BBC News.

Retten sier at puppen til Jackson ble vist i for kort tid til at CBS kan dømmes for dette.

- FCC kan ikke gi CBS ansvar for handlingen til Janet Jackson og Justin Timberlake, uavhengige artister leid inn for det avgrensede formål å opptre i pauseshowet, skriver dommer Anthony Scirica ifølge BBC.

90 millioner seere
Det var omtrent 90 millioner seere som ble utsatt for puppetabben. Kanalen fikk inn mer enn 540.000 klager på grunn av puppen.

Her kan du se opptredenen. Puppen kommer til syne på 4.02 og syns i halvannet sekund.

Synes du det er gøy med overraskende nakenhet?

LES MER: Uventet nakenhet på TV

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!