Gå til sidens hovedinnhold

Kabel-TV blir superraskt trådløst

Hvis du har kabel-TV hjemme, kan du snart få superraskt trådløst hjemmenettverk. Det betyr at du kan spille av en DVD-film på PC-en, men se den på TV-en i stua.

Lokalnettverk basert på kabel-TV-installasjonen i hjemmene vil kunne gi en overføringshastighet på opptil 270 megabits per sekund.

Det er over 20 ganger så raskt som dagens trådløse 802.11b-nett, som har en topphastighet på 11 Mbps.

Slik virker det
Ved å bruke kabel-TV-ledningene som allerede er strukket i huset, kan du sende krevende multimedieinnhold som DVD-filmer rundt til forskjellige rom i boligen via de standard TV-antennekablene.

Åtte nettverks- og elektronikkselskaper har gått sammen om å utvikle denne nye lokalnettverksteknologien.

Firmaene har etablert en allianse som har fått navnet Multimedia Over Coax Alliance (MoCA). Blant initiativtakerne finner vi Matsushita, Panasonics moderselskap, Toshiba og Cisco.

Flere partnere
Andre alliansepartnere er elektronikkjeden RadioShack, kabel-TV-selskapet Comcast og satellittselskapet Echostar Sattelite Corp, Motorola og Entropic.

MoCA-alliansen går ut i offentligheten bare få dager før den svære forbrukerelektronikkmessen CES åpner i Las Vegas.

Digital sammenkobling av hjemmeelektronikk er ventet å være et av messens hotteste tema.

Alliansen betyr en ytterligere skjerping av konkurransen mellom de ulike nettverksteknologiene. Fra før av er både Ethernet og IEEE1394/FireWire teknologier som kjemper om forbrukernes gunst.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter