(SIDE2): Kvinner som drikker mye kaffe kan få mindre pupper, skriver svenske Expressen.

- En forklaring kan være at koffein hindrer celletilveksten, men det kan også være at kaffe påvirker kroppens hormonsammensetning, sier Helena Jernström ved Lunds Universitet i Sverige til avisen.

Ikke slått fast
Kvinner med normalvekt som har store bryster med mange brystkjertler har større risiko for å rammes av brystkreft. En tidligere studie hevdet at kvinner kan redusere kreftrisikoen ved å drikke mye kaffe, minst tre kopper om dagen. Helena Jernström ønsket å finne ut om det er en sammenheng på spørsmålet: Om både kaffe og bryststørrelse påvirker risikoen for kreft, og kan da kaffe og størrelsen på brystene ha en sammenheng?

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Og resultatet blant 270 friske kvinner viste en sammenheng mellom det å drikke mye kaffe og mindre pupper. Studien er publisert i British Journal of Cancer.

Kaffe påvirker kun kvinner som ikke spiser hormonpreparat og bare kvinner som har et visst gen i en viss variant. Genet ligger bak produksjonen av et enzym som påvirker både kroppens nedbryting av kaffe og det kvinnelige hormonet østrogen.

Jernström påpeker imidlertid at det er nødvendig med flere studier før man kan slå fast en sammenheng, skriver svenske Expressen.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!