(SIDE2): «The World Cancer Research Fund» har sjekket innholdet til ulike iskaffetyper. Noen av iskaffene inneholder så mye som 561 kalorier per kopp, andre mer enn 450 kalorier. I gjennomsnitt inneholder en iskaffe 200 kalorier, skriver BBCNews.

En kopp iskaffe er like kalorifylt som en middag, advarer kreftorganisasjonen.

Det er kombinasjonen av sukker, melk og krem som gjør at denne sommerdrikken havner på toppen av kaloribomber du kan få i deg.

Øker kreftfaren
Den verdenskjente kaffekjeden Starbucks, står for kaloriverstingen med iskaffen med 561 kalorier. Det tilsvarer mer enn en fjerdedel av kvinners dagsbehov av kalorier.

En kvinne trenger cirka 2000 kalorier om dagen, en mann rundt 2400.

– At det finnes iskaffe på markedet som inneholder mer enn en fjerdedel av kvinners daglige anbefalte kaloriinatk, er alarmerende. Dette er kaloriene du bør få i deg i et middagsmåltid – ikke av en drikk, sier lege Rachel Thompson ved WCRF.

– Foruten å holde deg unna røyk, er det å holde en sunn vekt den viktigste forholdsregelen for å unngå kreft, legger han til.

Til sammenligning inneholder en caffè latte mellom 100 til 200 kilokalorier.

WCRF anbefaler at man generelt bør velge en usukret versjon med skummet melk om man skal kjøpe kaffe ute, da de mest sannsynlig inneholder færre kalorier. Du bør også styre unna drikke med mye krem eller sirup.