(SIDE2): - De er sensasjonelle! Helt ærlig, altså.

Nyskaping
Nick Hodgson, trommeslager og låtskriver i Kaiser Chiefs, sitter backstage på Sentrum Scene og snakker til Side2 om de nye sangene han har skrevet.

Gitarist Andrew «Whitey» White er også med, men er stort sett bare interessert i å prate fotball og om hjemklubben Leeds United.

Hodgson er imidlertid på hogget og langer ut om planer som skal rocke gjeldende trender.

- Jeg husker da vi slo gjennom så hørtes alle ut som The Strokes, The Hives, The Vines og The White Stripes. Vi bestemte oss for ikke å høres ut som noen av dem, men heller som noe rart, psykedelisk og britisk. Vi gjorde det med stor suksess, men nå er det plutselig en masse indieband som kan plasseres i samme sekk som Kaiser Chiefs. Så jeg mener det neste Kaiser Chiefs bør gjøre er å snu alt på hodet igjen og lage den neste, nye store bølgen. Akkurat som vi gjorde i 2004.

Nytt lydbilde
Hodgson mener Kaiser Chiefs nærmest har en forpliktelse overfor en hel musikkverden.

- Vi må være i front! Vi er best! Hør på dette, skal man si. Dette vil slå deg helt ut!

- Så dere føler et ansvar?

- Ja, definitivt! Eller, jeg føler ikke et ansvar, men jeg føler at det absolutt er mulig. Ansvar finnes ikke i musikkverden.

- Hva er den nye lyden da?

- Vel, det er umulig å beskrive. Men jeg tror virkelig vi har våget oss vekk fra vårt etablerte lydbilde med de nye sangene. Og jeg synes ikke de høres ut som noe annet. De er litt mer rytmiske, litt mer dansegulvaktige, men ikke på den måten som ALLE band gjør, den derre tingen på high-haten, den Joy Division-greia. Det er så jævla kjedelig!

Lei av album
Kaiser Chiefs slapp annenalbumet «Yours truly, angry mob» i år, men har planer om å slippe det nye materiale allerede tidlig neste år.

Les anmeldelse:Kaiser Chiefs for alltid

Noe album vil de likevel ikke høre snakk om. Det er tydeligvis ikke bare gjeldende lydbilder som skal endevendes.

- Alle er så opptatt av album, men vi vil bare gi ut musikk. Alle skriver at vi skal gi ut vårt tredje album, men vi har aldri nevnt et tredje album. Vi har sagt at vi skal gi ut ny musikk til neste år. Jeg tror ikke det kommer til å bli et album, sier Hodgson.

- Hva blir det da?

- Jeg vet ikke...

- Hva kan det bli?

- Ja, nettopp. Det er grensene vi skal sprenge. Folk hører ikke på album lenger. Vi har noen ideer, men vi er ikke klare for å avsløre dem ennå.

Få det ut
Bandets britiske kolleger i Radiohead sprengte ifølge mange noen barrierer tidligere i år da de ga ut albumet «In Rainbows» som nedlasting til en valgfri pris. Hodgson lot seg ikke imponere.

- Jeg synes egentlig ikke det var noen særlig god idé. Jeg har jo aldri hørt noen av låtene. Hva er vitsen da? Vi skal bli spilt på radio og lage video til låtene og få det ut. Jeg tror ikke folk er så interessert når man bare kan laste ned sangene. Man må kunne få tak i dem.