Kaiser Chiefs
The Future is Medieval
Universal

Opprinnelig ble «The Future is Medieval» sluppet på bandets hjemmeside, hvor fansen kunne plukke ti av tjue låter, velge eget cover og sette sammen sin egen «favorittplate». Du kunne også selge din versjon av «The Future is Medieval» og tjene en tier per plate.

Nå foreligger den som en tradisjonell utgivelse, med 13 av de 20 låtene.

Kaiser Chiefs er ikke kjent for å ha funnet opp hjulet, men har med ujevne mellomrom levert låter som sitter som ei kule når du bare vil høre på noe moro. Og når vil man egentlig ikke det? På «The Future is Medieval» er det tydelig at de ønsker å riste av seg morostempelet og går i en litt mørkere og mer seriøs retning.

Spørsmålet er om det er riktig retning? Albumet mangler den umiddelbart likbare rockeren som «Ruby», «Never miss a beat», «I predict a riot» og «The angry mob», på en annen side virker det som om det er mer substans i låter som «Little shocks», «When all is quiet» og den akkustiske avslutningen «If you will have me».

Men mer substans er ikke alltid det en vil ha. Det er en grunn til at du klikker deg inn på forsiden til VG Nett for litt hverdagsunderholdning, og ikke Aftenposten. Samtidig holder «The Future is Medieval» et jevnt over høyt nivå, og en skal ikke se bort i fra at Kaiser Chiefs finner den endelige godformen på en senere utgivelse.