Britiske Kaiser Chiefs skal til Slottsfjellfestivalen i Tønsberg i sommer, der de skal spille på festivalens siste dag.

Dermed begynner flere av de store festivalplakatene å fylle scener og tidspunkter for sommrenes beste opplevelser - de musikalske i solskinn.

Kommer tilbake
- Vi er utrolig fornøyd med å få bekreftet et av de aller beste rockebanda om dagen, og er ikke minst glad for at publikummet vårt med dette vil få kanskje den beste festivalavslutningen vi kunne drømme om. Ikke minst passer Kaiser Chiefs perfekt inn i festivalens artistprofil, sier festivalsjef Christoffer Rød i en pressemelding.

Bandet spilte nylig konsert på Sentrum Scene i Oslo, og ryktene skal ha det til at det var en særdeles godt gjennomført opptreden fra britenes side. Nå er det altså ikke lenge til de kommer tilbake.

Festivalgjentakere
De er ikke de eneste. Hovefestivalen hadde besøk av postpunkgruppa The Killers under festivalens første leveår, og ifølge vokalist Brandon Flowers likte gjengen seg så godt i sørlandsidyllen at de gjerne ville tilbake.

Det skjer allerede i sommer, når de på ny skal spille for Hoves publikum.

The Killers til Hove

Fin sommer
Av andre store navn som skal til Sørlandet kan nevnes Slipnot, Franz Ferdinand og All that Remains. Også Øya har allerede fått flere store band på plakaten, blant annet Röyksopp, Satyricon, Artic Monkey og Bob Hund, også det band som tidligere har gjestet festival-Norge. I tillegg gjør Kåre & the Cavemen comeback etter herrens mange år.

Les anmeldelsen av Röyksopps nye skive her.

Quarten, som igjen er stablet på beina, skilter med navn som Marilyn Manson og Placebo. Utover det holder festivalen kortene tett til brystet, men lover flere store navn.

Det kan bli en bra sommer for festivalfolket - og fortsatt er det flere ledige spilletider å fylle hos alle arrangørene, så de som ennå ikke er fornøyde, har muligens noe å se frem til de også.