Gå til sidens hovedinnhold

Fra «House» til Det hvite hus

Komiker og «House»-skuespiller blir PR-ekspert for Obama.

(SIDE2:) Kal Penn er kanskje aller best kjent som Kumar i komikerparet Harold & Kumar.

Siste nytt fra Side2: Sjekk forsiden akkurat nå!

Den amerikanske skuespilleren har de to siste årene også vært en av legene under foten til Dr. Gregory House i «House M.D.». Her hjemme får vi først se Kal Penn i den nye sesongen som starter på NRK1.

Fått jobb hos Obama
Men mandag som var gikk han ut med et smell fra «House» i et uventet trekk fra produsentene. Episoden blir mye debattert på nettet.

Nå viser det seg at Penn selv ønsket å slutte i TV-serien. Årsak: Han har fått seg jobb hos Barack Obama.

Kal Penn skal jobbe i informasjonsavdelingen i Det hvite hus etter at han var en ivrig støttespiller for presidentkandidaten under valgkampen. Penn var også til stede da Obama ble innsatt som president i Washington.

Komikeren har studert statsvitenskap med internasjonal politikk som felt på Stanford ved siden av skuespillerkarrieren.

Ikke noe lønnshopp
Han var en meget populær figur i «House»-serien og sier til Entertainment Weekly at det var et vanskelig valg å hoppe av den lukrative TV-karrieren.

- Dette blir jo ikke akkurat noe lønnshopp, men samtidig så er det en stor ære for meg å bli spurt. Og jeg har alltid vært trukket mot politikk, sier Penn. Han avviser at han vil pensjonere seg fra skuespillet, men han for nå vil konsentrere seg om å få informasjon fra Obama-administrasjonen ut til publikum.

Reklame

Vi har testet 20 påskeegg - sjekk hvilke som får best karakter

Kommentarer til denne saken