Gå til sidens hovedinnhold

12 utilslørte bondepiker

Her er kalenderdebuten.

Hvert år slipper bonde-ungdomslaget i Østerrike en kalender med sexy og lettkledte bønder - både gutter og jenter. Kalenderen har med årene blitt et kultfenomen, og flere bondepiker finner veien til norske fjøsvegger også.

Tysk kalenderdebut

2011-kalenderen er den 11. i rekken, og det mente naboen i nord fikk holde. Nå slipper også den tyske bondeungdommen en lettkledt kalender for aller første gang.

Malen er den samme: Autentiske bønder i erotiske positurer, men aldri helt avkledt, skriver Nationen. Avisen er for øvrig den eneste i Norge som har sikret seg alle de tolv bildene av de utilslørte bondepikene.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- I motsetning til den østerrikske bondekalenderen som er sponset av et mektig bondelag, er den tyske bondekalenderen laget av et lite forlag som ikke får subsidier og skattepenger, heter det i en pressemelding fra forlaget bak kalenderen.

Enorm interesse

På kalenderens offisielle nettside, Deutscherbauernkalender.de er det forøvrig lagt ut flere videoer fra fotoseansene. Her kan du se en av de bedre:

HTML EMBED

(Se flere videoer lenger ned i artikkelen)

I 2011 er det bare jentene som får fokus i kalenderen, men ifølge Nationen kommer det også en utgave med tyske bondegutter i 2012. Det skal forøvrig ikke ha vært noe problem med å få jentene til å stille opp for kalenderen. Hundrevis av håpefulle bondepiker i nesten hver provins sendte søknad om å bli modell, skriver avisen.

Se alle bildene fra kalenderen her.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Nedenfor kan du se flere videoer fra fotoseansene:

HTML EMBED
HTML EMBED

Gaven han blir glad for

Mens vi først er inne på kalendere... Snart er det jul, og vennegaver kompiser i mellom kan bli ganske triste greier. Er du blant dem som ender opp med et par sokker, en pakke pølser på kødd eller i beste fall en bok han neppe kommer til å lese? Da bør du heller vurdere en kalender.

Og flaks for deg, her er fem kalenderanbefalinger som ikke kan slå feil:

Bondekalenderen

Til han som bor utenfor byen.

(Klikk på bildet til høyre for
å lese mer om kalenderen)

Hvert år slipper bondeungdomslaget i Østerrike en kalender med sexy og lettkledte bønder. Kalenderen har naturlig nok blitt en liten begivenhet, også blant bønder og bondegutter her til lands.

Kalenderen kommer i to utgaver, én med jenter og én med gutter. Torsdag slapp Bauernbund Jugend nok en sexy bondekalender - den 11. i rekken.

- Hvert år har kalenderen et nytt visuelt konsept. Kalenderen er blitt et ettertraktet kultobjekt. Det oppmuntrer oss til å skape noe nytt hvert år. Kalenderen har klart å endre bildet av landbruket til noe morderne. Når folk er blitt bevisst verdien av jordbruket, har vi nådd vårt mål, sier leder Elisabeth Köstinger i det østerrikske bondeungdomslaget i en kommentar.

Kunstkalenderen

Til den estetisk og kunstnerisk opptatte mannen.

(Klikk på bildet til høyre for
å lese mer om kalenderen)

Stjernefotografen Manfred Baumann har knipset en rekke berømtheter som Roger Moore og John Malkovich, men han er like berømt for sine kunstneriske nakenbilder. Baumann har gitt ut en rekke fotobøker, som «Fine nude art» og «Just Naked!».

Nå slipper fotografen tolv nye bilder i en eksklusiv kalender for 2011. Kalenderen har et begrenset opplag på bare 1000 eksemplarer. Kalenderen koster 19 euro, og kan kjøpes blant annet fra Baumanns nettsider.

Vintagekalenderen

Til han som er opptatt av fortiden.

(Klikk på bildet til høyre for
å lese mer om kalenderen)

Mens vi er inne på Baumann kan vi også anbefale en annen av hans kalendere for 2011. Nok en gang er Baumann hyret inn av Roth for selskapets årlige kalender. I år har fotografen gått for temaet klassiske pin-ups.

Kalenderen består av 12 amatørmodeller håndplukket blant 70 kandidater av Baumann selv.

Våpenkalenderen

Til soldaten, jegeren og den våpeninteresserte.

(Klikk på bildet til høyre for
å lese mer om kalenderen)

Hot Shots 2011 er en av de mer broderlige kalenderne du kan kjøpe i år. Ikke bare får du tolv sexy damer med enorme gønnere til å henge på veggen, du hjelper samtidig den veldedige organisasjonen Help for Heroes som gir penger til støtte for britiske soldater.

Om mottakeren er oppdatert på britiske magasiner som Nuts og Zoo, vil han muligens kjenne igjen noen av damene også. Her finnes både Rosie Jones, Lucy Pinder, Amii Grove, Sam Cooke, Emma Glover, Kelly Hall og Stacey Massey - alle kjente forsidefjes.

Kalenderen koster snaue 100 kroner og kan bestilles her.

Legokalenderen

Til den politisk engasjerte.

(Klikk på bildet til høyre for
å lese mer om kalenderen)

Fotografen Mike Stimpson har rekonstruert noen av verdens mest berømte situasjoner - i Lego - og fotografert dem. Et av fotografiene er av den såkalte «Tank Man», den ukjente protestanten som stilte seg foran stridsvognene på Den himmelske freds plass i Beijing i 1989. Et annet viser den berømte henrettelsen av en Vietcong-fange foreviget av Eddie Adams som siden ble belønnet med Pulitzerprisen.

Fotografen har rekonstruert hele 44 av vår tids mest kjente fotografier. Ta en titt på de nye, klassiske bildene her. Tolv av bildene er mulig å kjøpe i denne 2011-kalenderen.

Kommentarer til denne saken