HTML EMBED

På kalenderen

... skåle på Oktoberfest i MÜNCHEN

17. september–3. oktober
Tyskerne tyvstarter oktober så det ljomer.
Grunnlaget for deres legendariske Oktoberfest ble lagt da Kronprins Ludwig skulle gifte seg med sin fagre Therese av Saxony-Hildburghausen i 1810. Alle Münchens innbyggere ble med på festen på slettene utenfor byens porter og bryllupet ble avsluttet med et stort hesteløp.
201 år etter er Oktoberfest verdens største festival, og mer enn fem millioner mennesker fra hele verden er innom. Syv millioner liter øl blir drukket, og programmet inkluderer parader, jordbruksmesse, musikk, mat og – som seg hør og bør – barmfagre damer.
– Man skulle nesten tro at det trengtes en spesiell BH-størrelse for å bli servitør på Oktoberfest, men forklaringen er av til dels praktisk art. Det kreves styrke for å bære fat med 10–12 litersglass øl, og da nytter det ikke være en pingle. Med kraftige damer, kommer gjerne kraftige pupper, ler Ketil Aamodt, arrangør av den norske versjonen av Oktoberfest.
Festivalens popularitet verden over forklarer han enkelt med den gode stemningen og den løsslupne og uhøytidelige settingen tyskerne klarer å skape i løpet av de 17 dagene festivalen varer.
PS: Kan du ikke reise til München, så feires det mange andre steder også, blant annet i Oslo, Bergen og Sandefjord.
> www.oktoberfest.de
> www.oktoberfest.no

... dyrke pyntesjuken i LONDON

4.–7. september
Enten du vil overraske kjæresten med en utrolig gave, eller se det nyeste innen smykkedesign, vil du finne det du trenger på Storbritannias største og mest velrenommerte smykkemesse.
> www.jewellerylondon.com

... fråtse i Dvorák i PRAHA

8.–24. september
Den tsjekkiske komponisten Antonín Dvo¿ák (1841–1904) hylles av verdenskjente klassiske orkestre fra hele verden i den vakre byen Praha i september.
> www.dvorakovapraha.cz

... dra på vinfestival i TOSCANA

8.–11. september
Andre helgen i september feires Italias mest kjente vin, Chianti, på torget i Toscanas «hovedstad» Greve di Chianti. Kjøp et glass for ti euro og få påfyll rundt torgplassen.
> www.greve-in-chianti.com

... markere 10-årsdagen i NEW YORK

11. september
Hele USA minner sine falne og heltene etter terrorangrepet som forandret verden 11. september 2001, men det er så klart i New York det skjer mest.
> www.9-11healingandremembrance.org

... heie på Norge i KØBENHAVN

6. september
Norges herrelandslag i fotball spiller mot Danmark for å kvalifisere seg til EM i Ukraina/Polen 2012. Få med deg kampen og ta et fotballvorspiel i Kongens by.
> www.uefa.com

... oppleve europeisk historie i PARIS

17.–18. september
De europeiske nasjonalarvdagene arrangeres blant annet i Paris. Da åpner både offentlige og private kulturinstitusjoner sine dører for å vise utrolige samlinger og kunsthemmeligheter.
> www.journeesdupatrimoine.culture.fr

... dra på gatefest i BARCELONA

22.–25. september
La merce-festivalen er Barcelonas største gatefest, og heftig fyrverkeri, akrobatikk og parader er bare noe av det du kan oppleve her.
> www.bcn.cat/merce

ABONNER PÅ REISER & FERIE digitalt eller på papir