HTML EMBED

LONDON

Tennisturnering – 20. juni–3. juli
De beste tennisspillerne fra over 60 ulike land samles i bydelen Wimbledon i London for å konkurrere i verdens eldste og mest prestisjetunge tennisturnering. Evenementet gikk av stabelen for første gang i 1877, og Wimbledon markerer i år turnering nummer 125 med brask og bram. I fjor kom engelske dronningen. Kommer du i år?
www.wimbledon.com

AMSTERDAM

Scenekunstfestival – 2.–26. juni
Holland Festival har vært en trendsetter innen scenekunst siden de startet opp i 1947. Musikaler og musikk har hovedfokus, men teater, opera, dans, visuell kunst, litteratur og arkitektur får også plass i det omfattende og internasjonale programmet. Arrangementet er Nederlands største i sitt slag, og hvert år tilbyr festivalen kritikerroste prosjekter fra hele verden.

BERLIN

Karneval – 10.–13. juni
Berlin er blitt en ekte multikulturell by med en stor andel innbyggere med blandet etnisk bakgrunn. Den tyske hovedstaden ser ingen grunn til ikke å feire dette, og legger hvert år fra seg alle sine sorger hjemme og tar til gatene i et fargesprakende karneval.
www.karneval-berlin.de

SLØS ELLER SPAR I BERLIN

STOCKHOLM

Matfestival – 1.–6. juni
Smaka på Stockholm er et arrangement som årlig besøkes av hundretusentalls gjester. Da festivalen startet for 20 år siden, het det Restaurantenes dag, men evenementet har i dag vokst seg ukelangt, og er en real folkefest der du får servert det beste av Stockholms mat.

DALARNA

Midtsommer – 24.–25. juni
Sverige elsker sin midtsommernattsfeiring, og Dalarna er stedet å være om du vil oppleve kvelden på ursvenskt vis. Dans rundt midsommarstången, spis sild og poteter og nyt den lyse, nordiske sommernatten. Listen over arrangementer i området er nesten uendelig, så det beste er å finne et reisemål du liker. Der finner du garantert en flott feiring du kan delta på.
www.visitdalarna.se

KØBENHAVN

Tangofestival – 1.–5. juni
Du trenger ikke reise helt til Argentina for å få en smak av tango. I juni varmes København ytterligere opp når verdens beste tangodansere inntar den danske hovedstaden. På tangofestivalen kan du lære å danse selv, eller bare nyte lidenskapelige show.

PARIS

Kunstutstilling – 5. april–3. juli
Ikke på 30 år har Paris og Musee d’Orsay hatt en så fascinerende og stor utstilling av den kjente impresjonistiske maleren Edouard Manet. Utstillingen fokuserer på de senere arbeidene i malerens altfor korte karriere.

NEW YORK

Gatemusikkfestival – 21. juni
New Yorks mange gatehjørner og torg fylles opp av musikanter på årets lengste dag. Fra 11 på formiddagen til 10 på kvelden fyller musikere av alle slag luften med alt fra opera til hip hop, jazz og punk. Make Music New York er helt gratis og feirer i år sitt 5 års jubileum.

BARCELONA

Sankthansfeiring – 23.–24. juni
Barcelona er kjent for sine fargesprakende og livlige festivaler og Festa de São Joan er den desidert største og morsomste. Byen blir elektrisk på årets korteste natt, og fyrverkerier, bål og lykkelige feststemte mennesker lyser opp den korte, mørke natten.

ROMA

Litteraturfestival – 19. mai–23. juni
Basilikaen Maxentius ved Forum Romanum er det teatralske bakteppet til Romas store litteraturfestival. Her samles noen av de viktigste og største navnene i dagens samtidslitteratur. Tidligere gjester har vært blant annet Paul Auster, Hanif Kureishi og Zadie Smith.
www.festivaldelleletterature.it