Denne saken er levert av Sarpsborg Arbeiderblad

Også i år har det blitt lagt stokker over stiene i Kalnesskogen for å holde syklister og ryttere utenfor de offentlig eide skogs-løypene i Kalnesskogen utenfor Sarpsborg, skriver Sarpsborg Arbeiderblad.

- Det er jo helt håpløst. Det virker som om de som står bak dette her ønsker seg en åpen krangel, sier Øystein Lægreid i Sarpsborg Sykleklubb oppgitt.

For nesten ett år siden var det den samme leksa i Kalnesskogen. Den gang var det tidvis kraftig ordveksling mellom partene, og nå er de i gang igjen.

Ingen mistenkte
- Vi vet ikke hvem det er som driver med dette, og ønsker ikke å ta noen part i saken sånn sett. Det vi ønsker er at folk slutter med dette tullet, sier Per Dahlback ved Kalnes videregående skole.

Området det nå er snakk om ligger på eiendommen som tilhører Kalnes vgs. og derfor eies av fylkeskommunen.

Nå ønsker Dahlback fred i skogen, og håper at de som drar ut stokkene begynner å respektere Friluftsloven.

Grunneier: - Alle er velkomne i skogen

- Den krigen de fører der oppe er jo ikke engang lovlig. Alle som vil ferdes i skogen her kan bare komme å gå tur, sykle, ri eller løpe, men da må de følge loven, sier han.

Og loven sier at naturen skal forlates slik den var, og det er ikke tillat å sette fram sperringer langs stiene slik det nå er gjort.

- Det liker vi ikke at de driver med. Vi har ingen ressurser til å patruljere området for å finne ut hvem disse er, så vi må bare be de om å slutte.

Ønsker dialog
Lægreid har selv følt konflikten på kroppen, og også han er lei den smålige kranglingen han mener kommer fra en part.

- I hvert fall vi i Sykleklubben er klare på at vi ikke skal være i veien for noen andre som ferdes i skogen. Vi forholder oss til loven, og ønsker ikke å krangle.

Se mer: Understreker viktigheten av sykkelvett

Han forteller videre at han ikke vet nøyaktig hvem som står bak, men at det er gjort observasjoner.

- Vi har forsøkt å komme i kontakt med dem, og jeg har blant annet forsøkt å ringe og sende mail for å få til en dialog, men det er de ikke interessert i, forteller han.

Det er spesielt de minste som blir skadelidende, da de mister et godt treningstilbud.

- Det er fine løyper for dem. At det ligger stokker i veien gjør ikke noe for oss store, da er det bare en fin tilleggsutfordring, men for de minste går det ikke.

Nå er Lægreid så lei at han har kontaktet grunneier, og vurderer å anmelde forholdet.

- Jeg har med kamera når jeg sykler i dette området, og ser jeg noen tar jeg bilder. Dette er jo rent hærverk på offentlig eiendom og brudd på friluftsloven. Når de i tillegg er umulig å få i tale for å løse dette, så blir det veldig vanskelig, sier han.

Dahlback forteller at de ikke har vurdert anmeldelse, men er klar på at det er lovbrudd.

- Hvem som helst kan jo anmelde brudd på Friluftsloven. Vi har foreløpig ikke vurdert å gå til et så drastisk skritt. Vi håper i det lengste at dette kan ordnes på en skikkelig måte, avslutter han.

Har du en sykkel/turgårerhistorie? Og mener du syklistene tar for mye plass i skogen? Si din mening under.