Gå til sidens hovedinnhold

Spar kalorier nå

Velg riktig salami og spar 3,4 kilo.

(SIDE2): Det enkleste er det som funker.

- Hopp over annenhver kake eller porsjon med pommes frites, råder ernæringsfysiolog.

Det viktigste rådet i slankeprosessen er å ikke ta munnen for full, mener ernæringsfysiolog Camilla Andersen i Somebody. no. Hun syns mange av slankerådene er så voldsomme at de virker mot sin hensikt.

- De bygger opp under myten om at man nærmest må begynne et nytt liv for å lykkes. Det er ikke riktig, og for mange er det et godt nok mål bare å stanse vektoppgangen.

Andersen tror mange gir opp før de har begynt, fordi slankeguruer, treningsprofeter og media gir et inntrykk av at livsstilsendring er nødvendig. Det er det ikke, sier hun:

LES OGSÅ: Hjelper en hvit måned?

- For å lykkes på sikt, må man begynne i det små. For mange vil en god start være å hoppe over annenhver kake, bolle eller porsjon med pommes frites! Enkle endringer i spisevaner og innføring av hverdagsaktivitet. Gå litt mer. Finne påskudd til å bevege seg både inne og ute. Reis deg litt oftere fra stolen for å hente noe, og gå når du skal i butikken.

LES OGSÅ: Er kjøttpålegg sunt?

Salami på maten?
Du har 21 varianter å velge mellom og det er fra 7 til 46 kalorier i én skive. Den danske har flest kalorier, men la oss sammenligne en «vanlig» salami med en mager utgave. Hvis du spiser fire skiver salami hver dag og bytter den vanlige med den magre, sparer du kroppen din for 3,4 kg på et år.

Kalorier i chips
- Klarer du i tillegg å kose deg uten chips, er det betydelig mer å hente. 1 pose med chips inneholder ca. 75 prosent av dagsbehovet for kalorier. Det er enkelt å gjøre noe med vekten, hvis man ikke gaper for høyt. Og for ofte. Særlig med litt bevegelse i tillegg. Man trenger ikke trene til maraton for å komme i bedre form, sier hun.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken