Gå til sidens hovedinnhold

Kampen om de store pengene

Oppvarmingen i tarifforhandlingene er over. Nå starter kampen om de virkelige pengene.

- Vi i Fellesforbundet har avsluttet forhandlingene slik forutsetningen var fra LO og NHO, men resultatene kan jeg ikke kommentere, sier informasjonsansvarlig i Fellesforbundet Vidar Grønli til NA24.

NA24 - din næringslivsavis

LOs forbund i privat sektor har sittet i hektisk aktivitet siden fredag 7. mars. Klokken 10.00 i morges gikk fristen ut for de forbundsvise tilpasningsforhandlingene. Forhandlingene har stått om fordelingen av 50 øre. Til sammen har det dreid seg om fordeling av rundt 200 millioner kroner blant LOs medlemmer i privat sektor. Småpenger, kan mange mene.

- Dette er en liten oppvarming. Så kommer de store pengene og AFP i slutten av mars, sa Per Østvold, forbundsleder i Norsk Transportarbeiderforbund, til NA24 i slutten av forrige uke.

- Møtes kl. 12
- Forhandlingsdelegasjonen til LO møttes klokken 12 onsdag, og da vil de fortsette sitt løp, forteller Fellesforbundets Grønli.

Og det er torsdag eller på fredag vi får vite om det blir forhandlingsløsning eller brudd. Men «alle» venter at det blir brudd i forhandlingene.

- Det blir brudd
- Det blir brudd. Og det blir mekling. De blir ikke enige uten hjelp fra Longva i år, har Torgeir Aarvig Stokke, forskningsleder ved Fafo, sagt til NA24.

Også riksmeklingsmann Svein Longva forbereder seg på oppladning i påskeferien, og mekling etterpå. Det er fordi årets hovedoppgjør er spesielt komplisert.

- Veldig mye tyder på brudd like før påske. Da blir det mekling hos meg like over påske. Ofte går det bra, men ikke alltid. Om meklingen ender i konflikt, så blir det storstreik. Tradisjonelt er det snakk om storstreik ved brudd når det er LO og NHO som er i mekling, sa riksmeklingsmann Svein Longva til NA24 for et par uker siden.

Reklame

På tilbud: Den norske skogsmaskinen barna elsker